Sevilla gaat voor United-wonder tegen Bayern: 'Wij waren beter'

Sevilla staat na de 1-2 thuisnederlaag tegen Bayern München voor een loodzware opgave in de kwartfinale van de Champions League. De thuisploeg begon sterk, maar heeft door twee ongelukkige tegendoelpunten een beroerde uitgangspositie.

De ploeg van trainer Vincenzo Montella viel dapper aan in de eerste helft en kreeg via Pablo Sarabia een enorme kans op de openingstreffer. In de 32ste minuut sloeg de Spanjaard alsnog toe: 1-0. Vijf minuten later liet Franck Ribéry met een van richting veranderd schot echter alweer de gelijkmaker aantekenen.

'Wij waren de betere ploeg in de eerste helft', blikte middenvelder Guido Pizarro terug. Doelpuntenmaker Sarabia zag de 1-1 als kantelpunt in de wedstrijd: 'Die treffer had veel effect op ons. We hadden die ongelukkige goal niet zien aankomen.' In de tweede helft zorgde Thiago Alcântara met opnieuw een van richting veranderde inzet voor de 1-2.

Een waardeloze uitgangspositie voor Sevilla, maar de Andalusiërs houden moed. In de return van de achtste finales werd het immers ook 1-2 tegen Manchester United. 'Als we het in Manchester kunnen, waarom dan niet in München?', vroeg doelman David Soria zich af. 'In het voetbal weet je het nooit. We moeten dat kunstje herhalen in de Allianz Arena', vulde Steven N'Zonzi aan.

Trainer Montella baalde vooral van een gebrek aan geluk dinsdagavond. 'Ik ben mijn spelers dankbaar voor een geweldige wedstrijd tegen een uitstekende tegenstander. We verdienden meer en waren tactisch perfect in de eerste helft, maar de eerste tegengoal was zonde. We hadden totaal geen geluk. We hebben niet veel kans meer op de halve finale, maar als we met dezelfde trots als vanavond spelen, is het mogelijk. Als je het gelooft, is alles mogelijk en ik geloof het.'