Bayern herpakt zich in Sevilla en staat met één been in halve finale

Bayern München heeft een enorme stap gezet richting de halve finale van de Champions League. De ploeg van trainer Jupp Heynckes won in de eerste kwartfinale met 1-2 bij Sevilla.

De bezoekers begonnen zonder Arjen Robben aan de wedstrijd. Vanaf de bank zag de aanvaller dat Bayern uitstekend startte. In de openingsfase werd Sevilla teruggedrongen op eigen helft en de bezoekers kregen ook kansen via Mats Hummels en Thomas Müller. Na een opstootje waarbij Franck Ribéry een gele kaart kreeg, kantelde de wedstrijd. Sevilla kreeg in de twintigste minuut een enorme kans op de openingstreffer. Pablo Sarabia schoot uit kansrijke positie echter naast het doel. Elf minuten later probeerde de middenvelder het opnieuw, dit keer van afstand. Het schot was een eenvoudige prooi voor doelman Sven Ulreich.

Driemaal was scheepsrecht, want een minuut later was het wél raak. Juan Bernat stond te slapen bij een voorzet van Sergio Escudero en liet Sarabia voor zich komen, waarna de speler van Sevilla afrondde met links. Bernat protesteerde nog wel omdat Sarabia hands zou hebben gemaakt, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt toe te kennen.

De voorsprong was verdiend, maar hield niet lang stand. In de 37ste minuut stond het vanuit het niets weer gelijk. Kort na het geblesseerd uitvallen van Arturo Vidal kwam Ribéry door aan de linkerkant en zijn voorzet verdween via Jesús Navas in het doel. David Soria, die in het doel van Sevilla de voorkeur kreeg boven Sergio Rico, was kansloos op de van richting veranderde voorzet.

Vroeg in de tweede helft voorkwam Javi Martínez met een geweldige ingreep dat Franco Vázquez op doel kon schieten, maar verder kwam Sevilla er eigenlijk niet meer aan te pas. Met een geweldige redding hield Soria zijn landgenoot Martínez in de 66ste minuut nog van scoren af, maar twee minuten later was het een andere Spanjaard die de bezoekers op voorsprong zette. Opnieuw kreeg Bayern daarbij hulp van een Sevilla-speler, want de kopbal van Thiago Alcântara werd aangeraakt door Escudero waardoor Soria opnieuw kansloos was.

Robben kreeg elf minuten voor tijd nog speeltijd als invaller voor Ribéry, maar kwam weinig meer in het stuk voor. Datzelfde gold voor Sevilla, dat geen kansen meer kreeg op de gelijkmaker en niet mocht klagen dat Robert Lewandowski zijn vizier niet op scherp had staan. Het bleef daardoor 1-2, waardoor Bayern München een enorme stap richting de halve finale van de Champions League zette. Sevilla staat voor een loodzware opdracht om over acht dagen in de Allianz Arena de 1-2 nederlaag zien goed te maken.