Sevilla wil na Barça ook Bayern overrompelen

Reacties

Sevilla heeft geen ontzag voor Bayern München, dat dinsdag Estadio Ramón Sánchez Pizjuan bezoekt voor de kwartfinale in de Champions League. Het elftal van trainer Vincenzo Montella hoopt dezelfde agressiviteit en aanvalsdrang aan de dag te leggen als afgelopen zaterdag tegen Barcelona (2-2).

Sevilla wil na Barça ook Bayern overrompelen

Tegen de La Liga-koploper leek Sevilla met een 2-0 voorsprong Barça de eerste competitienederlaag te bezorgen. Alleen in de slotfase was de tegenstander sterker, met dank aan invaller Lionel Messi, die met een assist en een goal de thuisploeg pijnigde.

Ronaldo trefzekerder dan Juventus, Heynckes garantie voor succes

Dinsdag komt er opnieuw een dominante en sterke ploeg naar Andalusië. 'Bayern speelt in dezelfde geest als Barcelona dat op zaterdag tegen ons deed: proberen de wedstrijd te domineren met veel balbezit', aldus middenvelder Pablo Sarabia op het vooruitblikkende perspraatje.

De Spanjaard weet desondanks dat goed en assertief spel niet altijd voldoende is in de Champions League. 'We hebben ontzettend veel geleerd in dit toernooi vorig seizoen. We speelden een geweldige wedstrijd tegen Leicester City in eigen stadion, maar benutten niet genoeg kansen om de strijd al in het slot te gooien. In Leicester konden we niet laten zien wat we nodig hadden. We verdienden het om door te gaan, maar zij gingen door. Dat was een harde les voor ons.'

Energie
Sevilla won deze eeuw liefst vijf keer de UEFA Cup/Europa League. In de Champions League zit de ploeg echter pas voor het eerst bij de laatste acht. Dat is wennen, weet ook Montella. 'Natuurlijk, als je op een hoog niveau strijdt op drie fronten, dan vreet dat mentale en fysieke energie. Maar ik vind het heerlijk dat we in deze situatie zitten. We zijn niet bepaald gewend aan het spelen van wedstrijden op een enorm hoog niveau elke drie dagen, maar dat moet wel zo worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.