Sevilla eert 'overleden zoons' Reyes en Puerta

Reacties

Sevilla komt komend seizoen met een fraaie hommage aan het adres van de onlangs om het leven gekomen José Antonio Reyes en de twaalf jaar geleden overleden Antonio Puerta. De twee kinderen van de club krijgen in de nieuwe jaargang een speciaal plekje.

Sevilla eert 'overleden zoons' Reyes en Puerta

Op 1 juni ging er een schok door de internationale voetbalwereld, toen bekend werd dat Reyes op 35-jarige leeftijd om het leven was gekomen bij een auto-ongeluk. Iets meer dan een week later sprak de Spaanse voetbalbond RFEF al de wens uit om hem te eren. Zij hebben het plan opgepakt om de Europa League-finale van 2021 naar Sevilla te halen, als eerbetoon aan de man die dat toernooi vijf keer won: drie keer met Sevilla en tweemaal met Atlético Madrid. Daarbij moet worden aangetekend dat hij in 2012 halverwege het seizoen vertrok bij Atlético, een paar maanden voordat die club de Europa League won. Reyes kreeg destijds wel een medaille.

Nu is ook de club waar Reyes is opgeleid met een eerbetoon voor hem gekomen. Sevilla heeft wereldkundig gemaakt dat het rugnummer 10 - onlosmakelijk met hem verbonden - én zijn naam tijdens het seizoen 2019/20 op de aanvoerdersband zullen prijken. Ook het rugnummer (16) en de naam van Antonio Puerta zullen op de band staan. De eveneens bij Sevilla opgeleide Puerta kreeg in 2007 tijdens een wedstrijd tegen Getafe een hartstilstand en overleed een paar dagen later, waardoor hij niet ouder is geworden dan 22 jaar.

De emotioneel beladen aanvoerdersband zit komend jaar om de arm van een ándere zoon van Sevilla: aanvaller Jesús Navas. Net als Puerta en Reyes brak hij via de jeugdopleiding door in het eerste elftal, in 2017 keerde hij terug op het oude nest na vier seizoenen bij Manchester City te hebben gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.