Sevilla boekt tegen Mallorca derde overwinning op rij

Het thuisduel met Real Mallorca heeft Sevilla drie punten opgeleverd. De ploeg van trainer Manolo Jiménez had al bij rust voldoende afstand genomen om zijn derde duel op rij te winnen.

Op de eerste speeldag in de Primera División verloor Sevilla bij Valencia, maar de Andalusiërs lieten zich niet uit het veld slaan door de slechte start. De thuiswedstrijd tegen Real Mallorca betekende de derde overwinning op rij voor de club die afgelopen seizoen derde werd.

Sebastien Squillaci opende in de zeventiende minuut de score namens de thuisclub. De verdediger kopte bij een corner van dichtbij raak, nadat de bal eerst werd verlengd. Acht minuten later maakte Diego Perotti (foto) er op de doellijn 2-0 van voor Sevilla, ook hij scoorde met het hoofd.

Door de overwinning komt Sevilla op negen punten uit vier wedstrijden en bezet daarmee de vierde plaats. Real Madrid, Barcelona en Athletic de Bilbao heben ook drie punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Mallorca heeft twee punten minder en staat nu op de zesde plaats.