Sevilla begint goed aan Bilbao-drieluik met Promes in 'nieuwe' rol

Reacties

Sevilla heeft donderdag de eerste stap gezet richting de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey door in de heenwedstrijd Athletic Bilbao te verslaan. Quincy Promes stond weer eens in de basis bij de Spaanse club.

Sevilla begint goed aan Bilbao-drieluik met Promes in 'nieuwe' rol
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
1 - 3
Sevilla
Sevilla

Sevilla zou er wellicht goed aan doen om een hotel te boeken in Bilbao, want komende zondag speelt het opnieuw tegen Athletic, maar dan voor de competitie. De woensdag erna staat de return van de achtste finale van het bekertoernooi om het programma in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Promes startte bij Sevilla in het uitduel met Athletic. De Nederlander moet het dit seizoen tot nu toe vooral doen met optredens in het toernooi om de Copa del Rey en in de Europa League, want in La Liga kwam hij pas tot drie basisplaatsen. Daarover sprak hij eerder al zijn onvrede uit.

Trainer Pablo Marchín posteerde Promes opnieuw als wingback in zijn 3-5-2-systeem. De Oranje-international bestreek zoals hij de laatste weken al vaker deed de rechterflank en zag zijn ploeg voortvarend starten. Nolito rondde al na zes minuten af na een goede steekpass van Franco Vázquez.

Athletic dacht vervolgens vlak voor rust op gelijke hoogte te komen dankzij Aritz Aduriz, maar zijn treffer werd na inmenging van de VAR afgekeurd. Al vroeg in de tweede helft was het alsnog raak toen Mikel San José raak kopte uit een hoekschop van Markel Susaeta: 1-1.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van die goal, want André Silva zorgde vier minuten later op aangeven van Nolito voor 1-2. Toen Wissam Ben Yedder er later 1-3 van maakte, was het duel beslist. Promes speelde uiteindelijk de hele wedstrijd bij de verliezend finalist van vorig seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Q. Promes
Meer over Q. Promes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.