Seuntjens voorkomt nieuwe heldenrol Kramer in vermakelijk schouwspel

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk hebben elkaar vrijdagavond in een enerverende wedstrijd op een gelijkspel gehouden. Michiel Kramer scoorde twee keer voor de bezoekers, maar een nieuwe rol als matchwinner zat er niet in. Bij de Limburgers maakte Ben Rienstra zijn rentree in de Eredivisie.

Fortuna Sittard
2 - 2
RKC Waalwijk

Fortuna en RKC maakten er vrijdagavond een vermakelijk schouwspel van, waarin beide ploegen ook heel goed nog vaker hadden kunnen scoren. Zo hadden de Limburgers na de openingstreffer van Samy Baghdadi de voorsprong kunnen vergroten via Mats Seuntjens en Tesfaldet Tekie, maar waar de Franse spits het vizier overduidelijk wel op scherp had staan, gold dat niet voor hen. Allebei schoten ze in kansrijke positie voorlangs.

Dat bleef niet onbestraft. Kort na de twee gemiste kansen van Fortuna bewees Kramer aan de andere kant zijn neusje voor doelpunten nog niet kwijt te zijn. De 32-jarige spits, die AZ in het openingsweekend van de Eredivisie ook al pijn had gedaan, stond op de goede plek nadat een kopbal van Ahmed Touba een rebound had opgeleverd. En tien minuten na rust knikte Kramer RKC, met de teruggekeerde Vurnon Anita meteen in de basis, ook op voorsprong uit een voorzet van Jens Odgaard.

Dankzij de eerste kopgoal van de 1 meter 96 lange Kramer sinds maart 2018 (!) leek RKC op weg naar de tweede competitiezege van het seizoen, maar Seuntjens voorkwam dat. De 29-jarige middenvelder was de beste man aan de zijde van Fortuna en had dat voor rust al onderstreept met de assist op de fraaie 1-0. Daarna bleef hij op zoek gaan naar zijn treffer en werd daar in de 68ste minuut eindelijk beloond, toen hij op aangeven van Tekie raak schoot: 2-2.

Seuntjens was daarna nog dicht bij de winnende goal, maar schoot net naast. Zo kon Fortuna de rentree van Rienstra, bij wie hartproblemen aan het licht waren gekomen, niet opluisteren met een overwinning. Maar beide teams toonden na hun eerdere overwinningen op respectievelijk AZ - RKC speelde ook nog een verdienstelijke tweede helft tegen SC Heerenveen - en FC Twente met fris voetbal wederom aan dat ze niet misstaan in de Eredivisie.