Fortuna brengt goed nieuws over Rienstra: aanvoerder traint weer mee

Reacties

Ben Rienstra heeft zich weer aangesloten bij de selectie van Fortuna Sittard. De 31-jarige aanvoerder van de Limburgse club miste de voorbereiding nadat er een hartafwijking bij hem werd geconstateerd. Na aanvullende onderzoeken heeft Rienstra nu groen licht gekregen voor een terugkeer.

Fortuna brengt goed nieuws over Rienstra: aanvoerder traint weer mee
© Pro Shots

'Ben heeft de voorbereiding moeten missen in verband met noodzakelijke vervolgonderzoeken', meldt Fortuna in een statement. 'Inmiddels zijn deze afgerond en heeft Ben van de medisch specialist groen licht gekregen om weer aan te sluiten bij de selectie. De specialisten op de club en extern zullen de situatie blijven monitoren. Ben wil iedereen bedanken voor de geboden rust en steun in de afgelopen periode en kijkt uit naar de terugkeer op het veld.'

Even werd er gevreesd voor het einde van de carrière van Rienstra, omdat de hartafwijking volgens een door de club geraadpleegde arts dermate ernstig was dat een hervatting van zijn profvoetballoopbaan met grote risico's gepaard kon gaan. Fortuna en Rienstra namen geen enkel risico. Pas nu duidelijk is dat geen gevaar meer is, keert Rienstra terug op het veld.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.