Servische Messi verpietert op een bijveld

Reacties

Andrija Zivkovic en Partizan Belgrado zijn in een bizarre patstelling beland. Het supertalent wordt gevolgd door tal van Europese topclubs, maar speelt de komende maanden geen enkele wedstrijd.

Servische Messi verpietert op een bijveld

De Servische competitie wordt komend weekend hervat, maar dat gebeurt zonder de Servische Messi, zoals Zivkovic genoemd wordt. Partizan heeft hem uit de selectie gezet, omdat hij zijn in juni aflopende contract niet wil verlengen. De negentienjarige dribbelaar heeft daar een goede reden voor. Buiten zijn medeweten om heeft Partizan dertig procent van zijn transferrechten doorverkocht aan zaakwaarnemer Pini Zahavi.

De enige manier waarop Zivkovic af kan komen van deze ongevraagde inmenging, is door zijn contract te laten aflopen. De dribbelaar liet via zijn vader weten dat hij na het aflopen van zijn contract bereid is alsnog bij te tekenen bij Partizan, om de club zo een transfersom te garanderen.

Ramp
Het zou echter een ramp zijn voor de club als Zivkovic zijn contract laat aflopen, want dan is Partizan een boete van ruim drie miljoen euro verschuldigd aan Zahavi. Die boete kan het voortbestaan van de club in gevaar brengen. Daarom heeft Partizan zijn beste speler uit pure wanhoop naar de reserves gedegradeerd. Het is een allerlaatste wanhoopspoging van een club in paniek.

Een poging die hoe dan ook zal mislukken, aldus vader Jovica Zivkovic. 'Ik laat de carrière van mijn zoon niet vernietigen door een stel geldwolven', zei hij eerder. 'De club doet er alles aan om hem te manipuleren, maar Andrija is geen speelgoed. In deze situatie zal hij zijn contract absoluut niet verlengen.'

Zivkovic maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Partizan en was de afgelopen drie seizoenen altijd basiskracht. Deze jaargang was hij nog trefzeker in beide Europa League-duels met AZ. De drievoudig international werd al gelinkt aan Real Madrid, Paris Saint-Germain, Liverpool, Chelsea en Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.