Servië maakt pijnlijke uitglijder, Giakoumakis laat Griekenland promoveren

Servië heeft zondag punten gemorst in de strijd om groepswinst in de Nations League. In en tegen Slovenië gaven Dusan Tadic en consorten een 0-2 voorsprong weg: 2-2. Daardoor heeft Servië een achterstand van drie punten op Noorwegen in Groep 4 van Divisie B. Een niveau lager verzekerde Griekenland zich van groepswinst, door met 1-0 te winnen van de enige overgebleven concurrent Kosovo.

Slovenië
Slovenië
2 - 2
Servië
Servië

Tadic liet zich gelden met een assist bij de 0-2. Met een heerlijke schijnbeweging kapte hij tien minuten voor de rust Adam Gnezda Cerin uit, om vervolgens een scherpe voorzet af te leveren richting de doelmond. Daar stond Aleksandar Mitrovic klaar om raak te koppen. Al in de achtste minuut was Servië op 0-1 gekomen. Na een lage voorzet van Filip Mladenovic liep Andrija Zivkovic weg uit de rug van Gregor Sikosek en knikte hij van dichtbij binnen.

In de tweede helft kwam Slovenië echter volledig terug in de wedstrijd. De nummer 65 van de FIFA-wereldranglijst vond de aansluiting toen Gnezda Cerin alleen nog maar tegen de bal hoefde aan te lopen na een pass van Andraz Sporar tussen meerdere verdedigers door. Vervolgens trok Benjamin Sesko de stand gelijk toen hij na een lage voorzet van Jasmin Kurtic de bal mocht aannemen in het zestienmetergebied en kon afronden.

Kosovo

Griekenland trad aan met AZ'ers Pantelis Hatzidiakos en Vangelis Pavlidis in de basis, terwijl Tasos Douvikas van FC Utrecht op de bank bleef. Bij Kosovo begon Vitessenaar Toni Domgjoni vanaf de aftrap. Het was echter een voormalig Eredivisionist die de wedstrijd besliste. Invaller Georgios Giakoumakis liep zich twintig minuten voor tijd vrij in het strafschopgebied na een voorzet van Petros Mantalos en kopte achterwaarts raak.

In de negende en laatste minuut van de blessuretijd, die door kleine ongeregeldheden zo lang duurde, kon Griekenland nog eens counteren nadat de Kosovaarse keeper Arijanet Muric was meegegaan bij een vrije trap. Verdediger Suad Sahiti liet zich aftroeven door Mantalos, die in een leeg doel de 2-0 binnenwerkte. Griekenland boekte gezien de kansenverhouding een terechte zege en gaat voor het eerst naar Divisie B van de Nations League. Er zijn weliswaar nog twee wedstrijden te gaan, maar Kosovo zal vanwege het mindere onderlinge resultaat niet bovenaan eindigen.