Ronaldo-loos Portugal komt goal na 56 seconden niet te boven, Spanje bovenaan

Reacties

Spanje heeft zondagavond de koppositie gepakt in Groep 2 van de Nations League A. In eigen land werd er gewonnen van Tsjechië, terwijl het Portugal zonder Cristiano Ronaldo niet lukte om tegen Zwitserland een zeer vroege achterstand om te draaien.

Ronaldo-loos Portugal komt goal na 56 seconden niet te boven, Spanje bovenaan
© Imago
Spanje
Spanje
2 - 0
Tsjechië
Tsjechië

Net als in de heenwedstrijd (2-2) speelden FC Twente-spelers Václav Cerny en Michal Sadílek weer samen bij Tsjechië. Na de stunt in eigen huis was er ook in Málaga weer veel geloof, want Tsjechië startte sterk tegen Spanje. Cerny kreeg in de zeventiende minuut een kans op zijn eerste interlanddoelpunt, maar zijn lage schot werd met moeite gekeerd door keeper Unai Simón. Enkele minuten later kwam Spanje tegen de verhoudingen in op voorsprong, Carlos Soler werkte van dichtbij binnen na een sterke actie van Marco Asensio.

Kort na de openingstreffer moest Sadílek de strijd staken met een blessure en in de tweede helft verliet ook Cerny (zonder blessure) het veld. Ook met frisse krachten lukte het Tsjechië niet om het Spanje echt moeilijk te maken en richting het einde van de wedstrijd gooide Pablo Sarabia het duel in het slot met een intikker bij de tweede paal.

Zwitserland
Zwitserland
1 - 0
Portugal
Portugal

Omdat Portugal onderuitging in Genève, is Spanje de nieuwe koploper in de groep. Al na 56 seconden scoorde Zwitserland, Haris Seferovic kopte binnen na een voorzet vanaf rechts (zie video onder). Zonder sterren als Ronaldo (vakantie), Diogo Jota en Bernardo Silva (beiden bank) had Portugal niet de stootkracht die het nodig had om het Zwitserland echt moeilijk te maken. Toen het Premier League-duo na ongeveer een uur alsnog zijn opwachting maakte, werden de Zwitsers verder naar achteren geduwd. Het thuisland hield echter stand en pakte zo de eerste punten in de groep.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 2 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
3
2
1
8-5
+3
11
2
Portugal
6
3
1
2
11-3
+8
10
3
Zwitserland
6
3
0
3
6-9
-3
9
4
Tsjechië
6
1
1
4
5-13
-8
4
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.