Tadic levert heerlijke assist, Ajax reageert 'gapend'

Dusan Tadic heeft zondag zijn waarde bewezen voor Servië. In en tegen Slovenië leverde de aanvoerder een fraaie assist op Aleksandar Mitrovic, die zijn ploeg op een 0-2 voorsprong zette. Het eerste doelpunt was gemaakt door Andrija Zivkovic.

Slovenië
Slovenië
2 - 2
Servië
Servië

Tadic is bezig aan zijn 57ste wedstrijd van het seizoen (45 voor Ajax, 12 voor Servië), maar is nog niet kapot te krijgen. Met een heerlijke schijnbeweging kapte hij tien minuten voor de rust de Sloveen Adam Gnezda Cerin uit, om vervolgens een scherpe voorzet af te leveren richting de doelmond. Daar stond Mitrovic klaar om raak te koppen.

Een week geleden leverde Tadic in de thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander al twee assists. Hij kwam toen aan het begin van de tweede helft binnen de lijnen en had een belangrijke bijdrage aan de 4-1 overwinning. Deze interlandperiode speelde Tadic verder negentig minuten tegen Noorwegen (0-1 nederlaag) en Zweden (0-1 zege).

Ajax lijkt niet verrast door de assist van Tadic. Na de wedstrijd van vorige week schreef de club op cynische wijze al: 'Schokkend nieuws, Dusan Tadic met een assist.' Die tweet wordt door de club nu opnieuw uitgelicht. 'RT', schrijft Ajax erbij, ofwel 'retweet', met een gapende emoji. In het afgelopen seizoen leverde Tadic liefst 19 assists in 34 competitieduels voor Ajax.