Serrarens voorkomt historische thuiszege FC Emmen

FC Emmen moet blijven wachten op de eerste overwinning ooit in een thuiswedstrijd op het hoogste niveau. De Eredivisie-debutant kwam vrijdagavond tien minuten voor tijd op voorsprong tegen De Graafschap, maar wist deze marge niet te verdedigen. Fabian Serrarens zorgde voor een remise.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 1
De Graafschap

Vorig seizoen kwamen Emmen en De Graafschap elkaar ook al tegen, toen nog in de Eerste Divisie. Emmen pakte destijds een punt in Doetinchem (1-1) en won de thuiswedstrijd met overtuigende cijfers (5-2). Vrijdagavond hoopte de ploeg van Dick Lukkien dit succes te kunnen herhalen. De kansloze 5-0 nederlaag van vorige week bij Ajax betekende ook dat Emmen in eigen huis wat goed te maken had.

Na een vroege kans voor De Graafschap-aanvaller Stef Nijland, die in de zevende minuut op Emmen-doelman Kjell Scherpen stuitte, kwam de kelderkraker pas acht minuten voor rust echt tot leven. Het schot van Nicklas Pedersen werd toen door Hidde Jurjus in de voeten van Luciano Slagveer gebokst en de Emmen-aanvaller werkte de rebound hoog over. Het antwoord van De Graafschap kwam via twee kansen voor Darryl van Mieghem. Ook hij scoorde niet.

Jurjus hield Pedersen hierna nogmaals van zijn eerste Emmen-treffer af en de keeper keerde kort voor rust een kopbal van Nick Bakker, die twee weken geleden nog trefzeker was in de verloren thuiswedstrijd tegen AZ. Ook na de onderbreking was de thuisploeg de meest gevaarlijke ploeg. Michael Chacón en Alexander Bannink zorgden al voor gevaar, voordat Pedersen na een geweldige voorzet van Caner Cavlan van dichtbij over kopte.

Nicklas Pedersen kon Hidde Jurjus niet passeren.

De thuisploeg verzuimde om te scoren en ontsnapte toen Serrarens aan de overkant een grote kans om zeep hielp. Even eerder in de tweede helft had ook Sven Nieuwpoort dat al gedaan namens De Graafschap. Zo waren er mogelijkheden voor beide ploegen en Emmen kwam tien minuten voor tijd op voorsprong. Alexander Bannink frommelde tegen zijn oude werkgever (hij ging vorig jaar van De Graafschap naar Emmen) de 1-0 binnen.

Emmen leek door dit doelpunt op weg naar de eerste thuiszege ooit in de Eredivisie. Serrarens besloot echter om het feest in Drenthe te annuleren. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kopte hij via Scherpen op de paal, waarna hij uit de rebound alsnog de 1-1 binnenwerkte. Emmen en De Graafschap komen nu allebei op vier punten uit vier wedstrijden terecht. De Eredivisie ligt volgende week stil vanwege interlandvoetbal; na de break speelt De Graafschap thuis tegen VVV-Venlo en gaat Emmen op bezoek bij FC Utrecht.