Serie B-duel al na vijf seconden gestaakt door zware hoofdblessure

Reacties

De competitiewedstrijd tussen US Lecce en Ascoli heeft vrijdagavond niet langer dan vijf seconden geduurd. Manuel Scavone liep bij het eerste kopduel een zware hoofdblessure op en op verzoek van beide ploegen werd de wedstrijd na een onderbreking helemaal gestaakt.

Serie B-duel al na vijf seconden gestaakt door zware hoofdblessure

Na de aftrap werd de bal naar voren gebracht en Scavone probeerde op te ruimen. Hij knalde met zijn hoofd op tegenstander Giacomo Beretta en leek al buiten westen te zijn toen hij hard op de grond viel. De medische staf rende direct naar de middenvelder toe en vreesde voor een hartstilstand. Er werd mond-op-mondbeademing toegepast, voordat een ambulance het veld opreed.

De spelers van Lecce en Ascoli waren zichtbaar aangeslagen. Verschillende voetballers stonden in tranen en biddend op het veld. Er werd daarom al vrij snel besloten om de wedstrijd niet meer te hervatten en op een andere dag uit te spelen. Het is nog niet bekend op welke datum dit zal gaan gebeuren.

Scavone kon op het veld weer bij bewustzijn gebracht worden. Hij werd naar het ziekenhuis in Lecce gebracht en heeft daar overnacht. Er zijn verschillende scans gemaakt en daaruit is gebleken dat Scavone geen intern letsel heeft opgelopen aan zijn schedel, nek of torso. De middenvelder zal nog zeker 24 uur ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven.

Onderstaande beelden van de botsing kunnen als schokkend ervaren worden:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.