Serie A-sensatie Piatek trekt opnieuw de aandacht van vermogende topclubs

Reacties

Krzysztof Piatek blijft verbazen in de Serie A. De zomeraankoop van Genoa was tegen Frosinone weer goud waard voor zijn club en heeft in zijn eerste zeven officiële duels in Italië nu twaalf keer gescoord.

Serie A-sensatie Piatek trekt opnieuw de aandacht van vermogende topclubs
Frosinone
Frosinone
1 - 2
Genoa
Genoa

Genoa nam de 23-jarige Piatek in de afgelopen transferperiode voor slechts 4,5 miljoen euro over van Cracovia Kraków en het lijkt nu al zeker te zijn dat de club een flinke winst op de Poolse spits gaat maken. Piatek wordt door zijn ongelooflijke scoringsdrift al beschreven als "de nieuwe Lewandowski" en werd in de wandelgangen reeds in verband gebracht met clubs als Barcelona, Liverpool, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund.

Piatek deed bij zijn officiële debuut voor Genoa een uurtje mee in de bekerwedstrijd tegen US Lecce en maakte toen alle vier de doelpunten voor zijn club (4-0 zege). In de Serie A is hij vrolijk verder gegaan met scoren. De goaltjesdief was al trefzeker tegen Empoli, Sassuolo (tweemaal), Bologna, Lazio én Chievo en zondagmiddag was het tweemaal raak tegen Frosinone. Daarmee komt zijn totaal in Italië op twaalf doelpunten uit slechts zeven wedstrijden.

In alleen de Serie A staat de teller nu op acht goals uit zes duels. De laatste debutant die dat wist te presteren op het hoogste niveau in Italië was Karl Aage Hansen (Atalanta), in het seizoen 1949/50. De doelpuntenreeks van Piatek is extra opmerkelijk aangezien hij slechts veertien doelpogingen nodig had voor zijn acht treffers. In alle competities is Piatek verantwoordelijk voor twaalf van de vijftien goals die Genoa tot dusver gemaakt heeft in dit voetbaljaar.

Piatek, ik hou van je!
Piatek, ik hou van je!
Fiorentina
Fiorentina
2 - 0
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Hans Hateboer en Marten de Roon deden allebei van begin tot eind mee tegen Fiorentina, maar konden een nederlaag voor Atalanta Bergamo niet voorkomen. De score werd na ruim een uur spelen geopend door Jordan Veretout, die een penalty benutte. In blessuretijd verzorgde Cristiano Biraghi het slotakkoord. Na zeven speelronden heeft Atalanta dit seizoen pas één keer gewonnen.

Overige uitslag:


Zo 30 sep. 2018

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.