Serie A in de ban van sensationele 'nieuwe Lewandowski'

Reacties

Hij komt uit Polen, werd al in verband gebracht met Barcelona en vergeleken met Robert Lewandowski; niet Cristiano Ronaldo, maar Kryszstof Piatek is na vijf speelronden de topscorer van de Serie A. De aanvaller van Genoa scoorde afgelopen weekend voor het vierde competitieduel op rij en kan die opmerkelijke reeks woensdag tegen Chievo Verona een vervolg geven.

Serie A in de ban van sensationele 'nieuwe Lewandowski'

Scoort Piatek ook tijdens de zesde speelronde van de Serie A, dan houdt de 23-jarige spits vooralsnog gelijke tred met Andriy Shevchenko. De Oekraïense aanvaller was in het seizoen 1999/00 als kersverse topaankoop van AC Milan de laatste speler die vijf doelpunten maakte in zijn eerste vier Serie A-duels. Sheva maakte eind vorige eeuw een indrukwekkende start in Italië door in totaal zeven keer te scoren in zijn eerste zes optredens, Piatek ligt op koers om hetzelfde te presteren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat niet de met veel bombarie gepresenteerde Ronaldo, maar Piatek vooralsnog de topschutter van Italië is, hadden alleen de meest optimistische volgers van het Poolse voetbal durven dromen. De voormalig jeugdinternational speelde zich in de kijker bij Genoa met een indrukwekkende tweede seizoenshelft bij Cracovia Kraków. In zijn laatste dertien competitieduels scoorde Piatek twaalf keer. Na zijn transfer, voor een bescheiden som van 4,5 miljoen euro, gaat hij in Italië op dezelfde voet verder.

Lewandowski
Inclusief zijn vier doelpunten in het bekerduel met Lecce staat de teller voor Piatek immers al op negen goals. Tv-zender Sky Italia vergeleek hem daarom al met zijn wereldberoemde landgenoot Lewandowski, die begin dit decennium op 23-jarige leeftijd doorbrak bij Borussia Dortmund en nu een van de beste spitsen ter wereld is. Kersvers Pools international Piatek gaat die vergelijking uit de weg. 'Ik kan niet hem worden vergeleken. Hij speelt voor Bayern München, ikzelf bij Genoa.'

Krysztof Piatek maakte eerder deze maand zijn debuut als international van Polen in het oefenduel met Ierland.
Krysztof Piatek maakte eerder deze maand zijn debuut als international van Polen in het oefenduel met Ierland.

Piatek blijft ondanks zijn superstart in de Serie A de nuchterheid zelve. Ook de geruchten over de interesse van Barcelona laten hem koud. 'Ik denk niet dat het klopt, al heb ik er wel over gehoord. Ik heb verder ook geen geheimen. Ik probeer mezelf simpelweg te blijven verbeteren en mijn best te doen op de training. Met de trainer (Davide Ballardini, red.) heb ik afspraken gemaakt over mijn rol in het veld. Ik weet precies wat ik moet doen.'

Waar de Poolse topschutter zelf niet meegaat met de hosannastemming in Genua, deed voorzitter Enrico Preziosi geen moeite de verwachtingen te temperen. 'Ik heb maar 4,5 miljoen euro voor hem betaald, je zult zien hoeveel hij over een paar jaar waard is.' Preziosi wist na het zien van een paar video's al genoeg en besloot snel toe te slaan, voordat een andere club hem te snel af was. 'Niemand bij Genoa heeft hem live aan het werk gezien.'

Die gok pakt vooralsnog uitstekend uit, maar trainer Ballardini hoopt dat zijn aanwinst nog even in de luwte kan blijven. 'Ik ben bijna bang om over Piatek te praten, omdat het de druk op hem alleen maar opvoert. Maar het lijkt erop dat hij het complete pakket heeft. Ik heb echt het gevoel dat hij een topspeler kan worden, maar ik fluister het liever dan dat ik het van de daken schreeuw.' Dat hoeft Ballardini ook niet te doen. De cijfers spreken voor zich.

Programma Serie A-speelronde 6

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.