Wedstrijden Genoa en Sampdoria uitgesteld vanwege brugramp

Genoa en Sampdoria komen dit weekend nog niet in actie in de Serie A. Het uitduel van Genoa met AC Milan en de thuiswedstrijd van Sampdoria tegen Fiorentina, die gepland stonden voor zondag om 20.30 uur, zijn uitgesteld vanwege de ramp in de Italiaanse stad.

Wedstrijden Genoa en Sampdoria uitgesteld vanwege brugramp

Afgelopen dinsdag stortte een hangbrug in Genua in en kwamen minstens 38 mensen om het leven. Er wordt nog gezocht naar overlevenden onder het puin van de brug. Genoa en Sampdoria deden vervolgens het verzoek om hun openingswedstrijden in de Serie A te laten uitstellen. Dat werd donderdag ingewilligd. Wanneer de duels wel worden gespeeld, is nog niet bekend.

Er werd nog gesproken over een algehele afgelasting van de eerste speelronde in de Serie A, maar dat gaat niet door. Bij alle andere duels zal voorafgaand een minuut stilte in acht worden genomen en alle teams spelen met rouwbanden. Genoa en Sampdoria, maar ook Fiorentina, dat zondag de tegenstander zou zijn van Sampdoria, riepen eerder al op tot het uitstellen van de speelronde.

Bekijk hier al onze video's