Serie A-clubs erkennen schuld en beloven beterschap rond aanpak racisme

Reacties

De twintig clubs die dit seizoen actief zijn op het hoogste niveau hebben een open brief ondertekend, waarin geschreven staat dat racisme harder en beter gaat worden aangepakt in de toekomst. De racisme-incidenten in de Serie A zijn talrijk en de clubs erkennen nu dat ze niet voldoende hebben gedaan om racisme te bestrijden in Italië.

Serie A-clubs erkennen schuld en beloven beterschap rond aanpak racisme
© Pro Shots

Het meest recente incident was rondom Mario Balotelli, maar daarvoor kregen ook spelers als Romelu Lukaku, Dalbert, Blaise Matuidi, Moise Kean, Kalidou Koulibaly en Ronaldo Vieira te maken met racistische geluiden vanaf de tribune.

Genoeg is genoeg, volgens de twintig clubs uit de Serie A. 'We moeten publiekelijk erkennen dat we te maken hebben met een serieus racismeprobleem', staat er in een open brief. Alle twintig clubs hebben hun handtekening gezet onder de open brief. 'Het is een probleem waar we niet genoeg tegen gestreden hebben in de afgelopen jaren', tonen de clubs berouw.

'De beelden van racisme zijn de hele wereld over gegaan en er is door iedereen ter wereld discussie over gevoerd, wij schamen ons. Niemand zou ooit blootgesteld mogen worden aan racisme, binnen of buiten het voetbal', gaat het verder in de brief. 'Wij kunnen niet meer zwijgen en wachten tot het probleem op magische wijze verdwijnt.'

Clubs willen een belangrijke boodschap meegeven, om een eenheid te vormen. 'We zijn verenigd in ons verlangen naar serieuze veranderingen. Wij lopen voorop in het creëren van nieuwe regels tegen racisme en een plan om racisten te onderwijzen over de plaag die racisme heet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.