'Sergio Ramos ontsnapt tot twee keer toe na overtreden dopingregels'

Reacties

Sergio Ramos heeft in de afgelopen anderhalf jaar twee keer de dopingreglementen overtreden, blijkt uit een nieuwe publicatie van Der Spiegel uit Football Leaks-documenten.

'Sergio Ramos ontsnapt tot twee keer toe na overtreden dopingregels'

De aanvoerder van Real Madrid weigerde in april van dit jaar een dopingtest en werd na de Champions League-finale van 2017 tegen Juventus positief getest op het middel dexamethason. Beide keren leidde dat niet tot een straf voor de Spaanse international.

In het eerste geval ging Ramos in de fout door op 15 april na het competitieduel met Málaga eerst te gaan douchen, ondanks diverse waarschuwingen van de dopingcontroleur. Volgens de strikte regels van het Spaanse antidoping-agentschap (AEPSAD) kan douchen of baden het resultaat beïnvloeden.

Consequenties bleven echter uit, omdat de AEPSAD vijf maanden later desgevraagd aan Real Madrid liet weten dat er geen aanwijzingen waren dat Ramos de dopingreglementen had overtreden. In juni 2017 ontsnapte de nu 32-jarige verdediger ook al aan een straf.

Na de gewonnen CL-finale tegen Juventus werden bij Ramos sporen van het middel dexamethason gevonden. Dat cortisonpreparaat staat op de internationale lijst met verboden middelen en mag alleen worden gebruikt voorafgaand aan competitie en als het van tevoren is aangegeven.

De clubarts van Real nam uiteindelijk de verantwoordelijkheid op zich en gaf toe dat hij een dag voor de wedstrijd twee injecties van dexamethason had toegediend. In het rapport van Ramos stond echter het (vergelijkbare) middel bètamethason. De UEFA accepteerde zijn uitleg, waardoor een straf uitbleef.

Reactie Real Madrid
Real Madrid zegt in een reactie dat Sergio Ramos nooit de reglementen heeft overtreden bij de dopingcontrole. De UEFA heeft volgens een verklaring van de club tijdig om informatie gevraagd en de zaak meteen gesloten, zoals gebruikelijk, nadat enkele experts zich over de kwestie hadden gebogen. 
 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.