'Groeten van fans levert PSG-sterren tonnen op'

Reacties

De onthullingen van Football Leaks volgen elkaar in recordtempo op. In het oog van de storm zit Paris Saint-Germain.

'Groeten van fans levert PSG-sterren tonnen op'

Televisiezender France 2 pakte donderdagavond, op basis van Football Leaks, uit met de salarissen van Neymar en consorten. Het is geen verrassing dat de Braziliaanse dribbelaar met een jaarinkomen van dertig miljoen euro er warmpjes bij zit. Kylian Mbappé moet rond zien te komen van achttien miljoen euro.

Minder bekend, tot donderdagavond, was de zogeheten prime d'éthique. Een bonus die spelers toucheren als ze zich gedragen volgens de regels van de club, zoals op tijd arriveren voor de trainingen en netjes reageren op vragen in interviews.

Een belangrijk onderdeel van deze normen en waarden is het groeten van de fans, zowel voor als na wedstrijden. De 'goed gedrag-premie' varieert van 33.000 tot 375.000 euro per maand. Neymar zit vanzelfsprekend ook hier in de hoogste categorie.

Volgens enkele Franse juristen probeert PSG hiermee de Franse wet te omzeilen. Deze verbiedt immers financiële sancties voor werknemers. Als spelers zich misdragen, kunnen ze door dit systeem alsnog worden geraakt in hun portemonnee, zoals Marco Verratti onlangs overkwam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.