'Sergio Ramos hoeft niet meer te vrezen voor schorsing'

Sergio Ramos is niet geschorst voor de eerste halve finale van de Champions League. De mandekker van Real Madrid moest vrezen voor uitsluiting nadat hij de slotfase van de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Juventus langs het veld volgde.

Ramos was voor de returnwedstrijd tegen Juventus geschorst, maar gezien de spannende slotfase besloot de Spanjaard van de tribunes te komen, om de wedstrijd van dichterbij te volgen. Daarbij praatte hij met Juventus-coach Massimiliano Allegri over het cruciale penaltymoment in de laatste minuut van de extra tijd.

Hiermee leek Ramos artikel 15 van het UEFA-reglement te hebben overtreden. In dat artikel staat dat spelers niet betrokken mogen zijn bij een wedstrijd waarvoor ze niet inzetbaar zijn. De verdediger wordt volgens Marca echter niet geschorst voor zijn actie, waardoor hij gewoon inzetbaar is voor Real Madrid in de halve finale.

Real Madrid haalde de volgende ronde na een bizar slotstuk in de wedstrijd tegen Juventus. In Turijn had De Koninklijke met 0-3 gewonnen, maar die achterstand poetste Juve op knappe wijze weg in Estadio Santiago Bernabéu. Het duel leek af te stevenen op een verlenging, maar in de laatste minuut van de extra tijd kreeg Real Madrid een penalty, die Cristiano Ronaldo benutte voor de beslissende 1-3

Op het moment van schrijven is de tegenstander van Real Madrid in de halve eindstrijd niet bekend. Mogelijke tegenstanders zijn Liverpool, Bayern München en AS Roma.