Geschorste Ramos moet vrezen voor nieuwe schorsing

Reacties

Sergio Ramos moet vrezen voor een schorsing nadat hij woensdagavond de slotfase van de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Juventus langs het veld volgde.

Geschorste Ramos moet vrezen voor nieuwe schorsing

De geschorste aanvoerder daalde vlak na de 0-3 van Blaise Matuidi af van de tribune en zocht een plaatsje in de buurt van spelerstunnel op. Daar zag Ramos in de blessuretijd Cristiano Ronaldo vanaf de strafschopstip de 1-3 maken, waarmee De Koninklijke zich voor het achtste seizoen op rij plaatste voor de halve eindstrijd.

Ramos leefde nogal mee en discussieerde zelfs met Juventus-coach Massimiliano Allegri tussen het moment waarop Real de door Juventus betwiste penalty kreeg en Ronaldo's succesvolle inzet. 'Ramos vond het een terechte penalty en ik vertelde hem dat het niet zo duidelijk was', meldde Allegri naderhand.

Ramos lijkt artikel 15 van het UEFA-reglement te hebben overtreden. Hierin staat onder meer dat 'spelers niet betrokken mogen zijn bij een wedstrijd waarvoor ze niet inzetbaar zijn.' Volgens Spaanse media is alles afhankelijk van het wedstrijdrapport van arbiter Michael Oliver. Als de scheidsrechter gewag maakt van het gedrag van Ramos, hangt de verdediger een straf boven het hoofd.

Er is sprake van een (soort) precedent. In 2014 werd Xabi Alonso geschorst voor de strijd om de Europese Super Cup nadat hij een doelpunt vierde in de Champions League-finale die Real Madrid speelde tegen Atlético Madrid. De Spanjaard was echter, net als Ramos woensdag, geschorst.

'Neutrale voetbalfans zullen stiekem voor geweldig Juventus zijn geweest'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.