Sergio Ramos: capitán récord op een missie in Amsterdam

Reacties

Als Sergio Ramos woensdagavond speeltijd krijgt bij Spanje in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal, mag hij zich samen met Gianluigi Buffon recordinternational van Europa noemen. Vanuit daar is het nog maar een kleine stap naar wereldrecordhouder.

Sergio Ramos: capitán récord op een missie in Amsterdam
© Pro Shots

Op dit moment staat de 34-jarige Ramos op 175 interlands voor Spanje, bijeen gevoetbald in een mooie internationale carrière van bijna zestien jaar. Op 26 maart 2005 debuteerde de mandekker, toen nog rechtsback van Sevilla, in het Spaanse nationale elftal. Inmiddels won Ramos een WK, twee EK's en met Real Madrid een imponerend aantal aan lands- en Champions League-titels.

De vraag is waar het gaat eindigen voor Ramos. De centrale verdediger oogt nog steeds ontzettend fit en in Spanje wordt al gesuggereerd dat hij graag door wil gaan tot en met het WK in Qatar. Als dat waarheid blijkt te zijn, is het een kwestie van tijd voordat Ramos wereldrecordhouder wordt qua interlands.

In deze interlandperiode kan hij Buffon passeren als Europeaan met de meeste interlands, de Egyptenaar Ahmed Hassan staat op dit moment negen interlands voor op de Spaanse ijzervreter. 'Recordaanvoerder', kopt AS dan ook geheel terecht. November is sowieso een mooie maand voor Ramos, die tegen Internazionale zijn honderdste goal (!) maakte in dienst van Real Madrid en hij werd pas de tiende speler in de Spaanse voetbalgeschiedenis met vijfhonderd wedstrijden in La Liga achter zijn naam.

Er is echter ook iets wat Ramos nog niet is gelukt: scoren in Amsterdam. Met Real Madrid speelde hij driemaal tegen Ajax in de Nederlandse hoofdstad, maar tijdens deze drie overwinningen in de Champions League was Ramos niet trefzeker. Ook toen Oranje en Spanje voor het laatst tegenover elkaar stonden (in 2015) kon Ramos geen bijdrage leveren in de vorm van een doelpunt.


De recordinternationals

# Speler (land) Interlands
1 Ahmed Hassan (Egypte) 184
2 Ahmed Mubarak (Oman) 179
3 Mohamed Al-Daeyae (Saoedi-Arabië) 178
Bader Al-Mutawa (Koeweit) 178
5 Claudio Suárez (Mexico) 177
6 Gianluigi Buffon (Italië) 176
Hossam Hassan (Egypte) 176
Sergio Ramos (Spanje) 176
Bekijk hier al onze video's
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.