Sergio Ramos blijft aan Real verbonden: niemand wil zijn rugnummer

Reacties

Het rugnummer van Sergio Ramos: in Spanje is dat nogal een dingetje. Bij de nationale ploeg wilde niemand het nummer van de afwezige verdediger al overnemen en ook bij Real Madrid is dit nu het geval, meldt Marca. Volgens de sportkrant heeft geen speler bij de club om rugnummer 4 gevraagd.

Sergio Ramos blijft aan Real verbonden: niemand wil zijn rugnummer
© Pro Shots

Ramos vertrok deze zomer na een dienstverband van liefst zestien jaar bij Real en zette zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Paris Saint-Germain. Rugnummer 4 is daarmee beschikbaar bij Real, maar er is (vooralsnog) geen speler geweest die dit nummer wil overnemen van Ramos. De clubicoon nam het nummer zelf over van Fernando Hierro, ook al een speler met een rijk Real-verleden.

Bij de Spaanse nationale ploeg gebeurde voor het afgelopen EK al hetzelfde als nu bij Real het geval is. Recordinternational Ramos werd door zijn knieproblemen niet geselecteerd door Luis Enrique en daardoor kwam rugnummer 15, dat Ramos heeft gekozen als eerbetoon aan zijn overleden oud-ploeggenoot Antonio Puerta, beschikbaar. De 24 selectiespelers wilden het nummer echter allemaal niet overnemen. Zo was de afwezige Ramos er toch nog een klein beetje bij.

Datzelfde lijkt nu dus te gaan gebeuren bij Real, waar nummer 4 een iconisch rugnummer is. Het werd gedragen door veel grootheden, die ook allemaal aanvoerder van De Koninklijke werden. Na het vertrek van Ramos is Marcelo benoemd tot de nieuwe captain van Real. De Braziliaan heeft al sinds zijn komst, in januari 2007, nummer 12 op zijn rug staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.