De invloed van Sergio Ramos: niemand kiest zijn rugnummer

Reacties

Spanje was kort in rep en roer. De rugnummers van de EK-selectie werden naar buiten gebracht en geen enkele speler ontfermde zich over rugnummer 15. Was dit een teken dat Sergio Ramos, de laatste vijftien jaar drager van dat rugnummer, misschien tóch nog toegevoegd zou worden aan de EK-selectie? Het bleek niet zo te zijn.

De invloed van Sergio Ramos: niemand kiest zijn rugnummer
© Pro Shots

Bondscoach Luis Enrique besloot vorige week om een EK-selectie met slechts 24 spelers in te dienen, terwijl hij op het komende Europese eindtoernooi gebruik mag maken van 26 spelers. Ramos ontbrak op de namenlijst, na een seizoen vol blessureleed was de verdediger niet fit genoeg om deel te nemen aan het EK.

Na het publiceren van de rugnummers was er dus weer even reuring, maar AS onderzocht snel dat het geen toeval was dat geen enkele speler rugnummer 15 had laten liggen. Uit respect voor Ramos, die 180 interlands speelde voor Spanje, werd zijn rugnummer niet gekozen. De routinier was er al bij toen Spanje in 2006 op het WK stond. In totaal speelde hij 32 wedstrijden op zeven eindrondes. Voor het eerst in vijftien jaar zal hij dus een eindtoernooi als fan moeten meemaken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.