Sensatie in Parijs: Hummels kopt BVB naar finale Champions League

Reacties

Borussia Dortmund is dinsdagavond doorgedrongen tot de finale van de Champions League. De club van Ian Maatsen en Donyell Malen won op bezoek bij Paris Saint-Germain met 0-1 door een kopdoelpunt van Mats Hummels. Woensdagavond zal blijken wie de opponent is in de eindstrijd op Wembley: Bayern München of Real Madrid. PSG grijpt dus wéér naast de heilige graal die de club zo verwoed najaagt.

Sensatie in Parijs: Hummels kopt BVB naar finale Champions League
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Lang verhaal kort: Borussia Dortmund, met Malen op de bank en Maatsen in de basis, had zijn zaakjes in de eerste helft uitstekend voor elkaar. Natuurlijk waren er Parijse speldenprikjes: Gonçalo Ramos schoot een meter naast, Ousmane Dembélé zag een schot over het doel gaan en op slag van rust veranderde Nico Schlotterbeck een bal van richting, het speeltuig vloog nét langs het doel van Gregor Kobel. Daarmee was alles wel gezegd qua PSG-dreiging. Van de fenomenale Kylian Mbappé werd amper iets vernomen.

Sterker nog, de grootste kans in de eerste helft was voor Dortmund. Karim Adeyemi stuitte op voortreffelijk keeperswerk van Gianluigi Donnarumma. In de rust had Luis Enrique zijn troepen kennelijk behoorlijk opgepept, want PSG ging ineens volle bak in de aanval. Warren Zaïre-Emery raakte de paal, en de gelijkmakende goal over twee wedstrijden leek nabij. Totdat Mats Hummels ineens een emmer ijskoud water over de Frans-Qatarese droom kieperde.

De veteraan anticipeerde goed op een hoekschop van Julian Brandt, won het duel met Lucas Beraldo en kopte buiten het bereik van Donnarumma binnen: 0-1 in deze wedstrijd, 0-2 in Duits voordeel over de beide wedstrijden. PSG had in het restant maar één optie: volle bak op de aanval, met de rug tegen de muur. Na een uur kreeg Ramos een dot van een kans, het Parc des Princes zag het schot tot zijn afgrijzen rakelings over het doel belanden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kobel had een engeltje op zijn aluminium geplaatst: amper een minuut na Ramos' misser schoot zijn landgenoot Nuno Mendes ook al op de paal, en Ramos hielp weer enkele ogenblikken verder nog een serieuze kans om zeep. Met het verstrijken van de minuten groeide het besef bij de thuisclub dat het niet hun avond ging worden. Dortmund overleefde een stevig slotoffensief met nog twee ballen op de lat (van Mbappé en Vitinha) en plaatste zich dus voor de finale, tegen bijna alle voorspellingen in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die finale is op zaterdag 1 juni op Wembley. Als Bayern woensdag als tegenstander uit de bus komt, is het affiche en de locatie van de CL-eindstrijd precies dezelfde als in 2013. De andere mogelijke opponent is Real Madrid. Voor PSG rest het veilig stellen van de Franse dubbel en het likken van de wonden. De club is geobsedeerd door de Cup met de Grote Oren, maar zal minstens nog een jaar geduld moeten hebben.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.