Senesi heeft lastige interlandkeuze tussen Italië en Argentinië gemaakt

Reacties

Marcos Senesi gaat voor een interlandcarrière bij Argentinië. De Feyenoord-verdediger werd ook gepolst door Roberto Mancini, maar heeft het verzoek van de Italiaanse bondscoach beleefd afgewezen.

Senesi heeft lastige interlandkeuze tussen Italië en Argentinië gemaakt
© Pro Shots

Senesi speelde jeugdinterlands voor Argentinië, maar kwam nog niet uit voor de hoofdmacht van zijn geboorteland. Omdat hij ook een Italiaans paspoort heeft, kan hij voor beide landen in actie komen. Door zijn goede prestaties bij Feyenoord gooiden beide toplanden een lijntje uit naar de 25-jarige verdediger. In gesprek met het Argentijnse Olé vertelt Senesi over zijn lastige keuze tussen de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika.

'Het is iets heel moois dat twee nationale ploegen me willen hebben. Dat maakt me erg gelukkig, want het betekent dat ik mijn werk goed doe. Het klopt dat Italië interesse had, ik heb contact gehad met Roberto Mancini. Hij heeft me verteld over zijn project, hoe hij een nieuw team wil gaan opbouwen. Hij wil een grote renovatie doorvoeren en zag daarin een rol voor mij weggelegd', vertelt Senesi.

'Maar ik heb ook met de staf van de Argentijnse ploeg gesproken en aan hen heb ik mijn verlangen uitgedrukt om voor Argentinië te spelen. Mijn beslissing is meer dan duidelijk', benadrukt Senesi, die vorige week alvast in de voorselectie van bondscoach Lionel Scaloni werd opgenomen. Argentinië speelt begin juni uitgerekend een interland tegen Italië.

'Ik voel me bevoordeeld dat twee zulke sterke landen belangstelling in mij tonen. Toen ik van beide kanten benaderd werd, ben ik met mijn familie gaan zitten en heb ik naar hen geluisterd. De realiteit is dat ik al van kinds af aan altijd gedroomd heb om voor de Argentijnse nationale ploeg te spelen. Ik droom er al een jaar van om mijn kans te krijgen. Iedere keer dat ik over mijn keuze nadacht, dacht ik meteen aan Argentinië, dus er waren niet al te veel twijfels.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Senesi
Meer over Senesi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.