Senegal geeft Oranje enorme dreun op WK Onder-17

Reacties

Oranje heeft het WK Onder-17 woensdag vervolgd met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen beet zich stuk op de leeftijdsgenoten van Senegal en kreeg in de slotfase het deksel op de neus: 1-3.

Senegal geeft Oranje enorme dreun op WK Onder-17
© Pro Shots

De openingswedstrijd van het WK werd met 3-0 verloren van Japan en dus moest Oranje aan de bak in Estádio Kleber Andrade. Van der Veen wijzigde zijn elftal op twee plaatsen: Jayden Braaf en Youri Regeer vervingen Sontje Hansen en aanvoerder Kenneth Taylor. Met die twee nieuwelingen begon Oranje uitstekend aan de wedstrijd. Al heel vroeg kregen de Nederlandse talenten twee kansen en in de tiende minuut volgde de openingstreffer.

Naoufal Bannis tikte bij de tweede paal binnen uit een hoekschop en bezorgde Oranje zo het eerste doelpunt van het toernooi. De ploeg van Van der Veen had zo zijn felbegeerde vroege voorsprong te pakken, maar enkele momenten later lag de bal er aan de andere kant al in. De goal van Samba Diallo werd echter afgekeurd na inmening van de VAR, waardoor Nederland goed weg kwam.

Oranje kreeg vervolgens wel mogelijkheden op de 2-0, maar langzaam maar zeker werd Senegal sterker. Twintig seconden na de start van de tweede helft was het raak voor de Afrikanen. Pape Sarr haalde van afstand uit en zag zijn inzet via Ian Maatsen in de bovenhoek belanden: 1-1. Die goal betekende een enorme domper voor Oranje, dat vervolgens een lastige fase doormaakte.

Senegal liet meerdere kansen op de 1-2 liggen, waardoor Oranje in leven bleef. Aan de andere kant waren ook Bannis, Melayro Bogarde en Braaf dreigend, laatstgenoemde raakte de paal met een hard schot. Tot een doelpunt kwam Nederland echter niet meer, sterker nog: in de slotfase ging het helemaal mis. Bogarde beging een overtreding in het zestienmetergebied en kreeg direct rood. Pape Sarr benutte de strafschop vervolgens overtuiged: 1-2. In de extra tijd werd het zelfs nog 1-3 na een counter.

Oranje staat daardoor op nul punten uit twee duels, maar is nog niet honderd procent zeker uitgeschakeld. Als Nederland zaterdag van de VS wint, kan de ploeg van Van der Veen in theorie nog bij de vier beste nummers drie horen. In dat geval gaan ze alsnog naar de knock-outfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.