Seedorf legt vinger op zere plek: het grote verschil tussen City en Real

Reacties

Volgens Clarence Seedorf missen teams als Manchester City weleens de druk om op de grootste momenten boven zichzelf uit te stijgen, zoals dat bij Real Madrid wel lukt. De voormalige Champions League-winnaar blikte voor het Italiaanse Amazon Prime terug op de zinderende Champions League-wedstrijd.

Seedorf legt vinger op zere plek: het grote verschil tussen City en Real
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
nv
3 - 1
Manchester City
Manchester City

Was het toeval dat Real Madrid nog een versnelling hoger kon schakelen op de momenten dat het echt moest in deze knock-outfase van de Champions League? Had het voor een groot deel ook te maken met geluk dat bevrijdende goals werden geforceerd tegen Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester City? Volgens Seedorf, die zelf tussen 1996 en 2000 onder contract stond in Estadio Santiago Bernabéu, niet.

'Dit is geen aanval op Manchester City, maar clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain missen nog een bepaalde mentaliteit. Je kunt geen historie creëren in twee jaar, of zelfs tien jaar', vertelde de 46-jarige oud-middenvelder. 'Het gaat erom dat je als speler bij een club komt en dat je voelt dat je deel uitmaakt van iets dat veel groter is dan jijzelf.'

Het onverzadigbare zit nu eenmaal al decennia in het DNA van Real Madrid, legt Seedorf uit. De druk die voelbaar is bij Real, stuwt de spelers simpelweg naar een nog hoger niveau. 'Als Real uitgeschakeld wordt in de achtste finale, dan kun je als speler niet de straat op. In Manchester hebben ze niet dezelfde druk. Spelers hebben daar minder verantwoordelijkheid', aldus Seedorf, die met Ajax (1995), Real (1998) en AC Milan (2003 en 2007) de Champions League won. Bij de zeges met Milan was huidig Real-trainer Carlo Ancelotti de coach van de Rossoneri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.