Zelfs Messi stond versteld van miraculeuze ontsnapping Real Madrid

Reacties

De zege van Real Madrid op Manchester City in de halve finale van de Champions League gaat de geschiedenisboeken in als een van de meest bijzondere comebacks in het Europese voetbal. Vanuit heel Europa daalt lof neer over de Madrilenen. Zelfs Lionel Messi was onder de indruk van de prestatie van De Koninklijke.

Zelfs Messi stond versteld van miraculeuze ontsnapping Real Madrid
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
nv
3 - 1
Manchester City
Manchester City

Manchester City-icoon Sergio Agüero deelde woensdagavond een stream van hoe hij samen met Carlos Tévez de wedstrijd tussen Real en City beleefde. De twee bespraken de wedstrijd live en kort na de goals van Real Madrid vlak voor het einde van de reguliere speeltijd ontving Agüero ook een bericht van zijn voormalige collega-international Lionel Messi. De 33-jarige Argentijn las het bericht voor. 'Doe normaal. Dit kan niet waar zijn', stuurde de Barcelona-legende, die als speler van Paris Saint-Germain een vrije avond had.

Alle grote Europese sportkranten pakken uit met de Houdini-act van Real. 'De wonderen van Real Madrid zijn nooit ten einde. Net als je denkt dat het laatste wonder gebeurd is, vindt het volgende wonder plaats', schrijft La Gazzetto dello Sport. In Italië is er natuurlijk ook veel aandacht voor Carlo Ancelotti, die als trainer voor de vierde keer de Champions League kan winnen. 'Koning Carlo', luidt de kop van Tuttosport. Het Italiaanse medium licht ook de statistieken uit van Karim Benzema, die in de verlenging tegen City al zijn 43ste goal van het seizoen maakte. 'Gouden Bal-achtige cijfers.'

Real kan in Parijs ten koste van Liverpool al voor de veertiende keer de beste club van Europa worden. Vriend en vijand zijn het er over eens dat De Koninklijke magische prestaties kan neerzetten op het Europese podium. 'De koning der kampioenen sterft nooit', schrijft A Bola.

Natuurlijk wordt de comeback van Real ook op de voorpagina's van alle Spaanse sportkranten belicht. 'Ongelooflijk', vat Sport het gevoel na de 3-1 in Madrid samen. 'Groundhog-dag', kopt El Mundo Deportivo, verwijzend naar de film waarin het hoofdpersonage elke dag weer dezelfde dag opnieuw beleeft. 'PSG, Chelsea, Man City', luidt de opsomming boven die titel.

Marca zoekt naar verklaringen na het wonder van Estadio Santiago Bernabéu. De Madrileense sportkrant schrijft op de voorpagina: 'God kom naar beneden en leg het ons uit. Het ongeloof spat ook van de teksten van AS af. 'Dit Madrid is van een andere wereld', is de headline.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.