Seedorf en Kluivert treffen Nigeria na wanvertoning

Het Kameroen van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Afrika Cup. Door een bloedeloos gelijkspel tegen Benin eindigt hun ploeg achter Ghana op de tweede plek in Groep F.

Benin
Benin
0 - 0
Kameroen
Kameroen

Na de 2-0 zege op Guinee-Bissau en het doelpuntloze gelijkspel tegen Ghana liet Kameroen nauwelijks iets zien tegen Benin, dat ook niet bij machte was om de toeschouwers in Ismaïlia waar voor hun geld te geven.

Kameroen deelde in de eerste helft speldenprikjes uit via Karl Toko Ekambi en Eric Maxim Choupo-Moting en creëerde geen enkele grote kans. Aan de andere kant hield Andre Onana zijn doel eenvoudig schoon.

In de tweede helft was er nog minder spektakel dan voor rust. Benin, dat al twee keer gelijkspeelde, hield stand en bereikt als een van de beste nummers drie ook de laatste zestien van het toernooi, voor het eerst in de geschiedenis.

Guinee-Bissau
0 - 2
Ghana
Ghana

Ghana profiteerde van het gelijkspel van Kameroen. The Black Stars kwamen vlak na de pauze op voorsprong. Jordan Ayew brak door en mikte de bal strak in de verre hoek. In de 72ste minuut besliste Atlético Madrid-middenvelder Thomas Partey het duel door na een vlotlopende aanval de 0-2 binnen te tikken.

Door de zege eindigt Ghana als groepswinnaar en ontloopt de ploeg titelkandidaat Nigeria. Dat is de tegenstander van Seedorf en Kluivert in de achtste finales.