Scorende Weghorst stapt als winnaar uit Nederlandse spitsenstrijd

Reacties

VfL Wolfsburg heeft zaterdag met tien man verrassend gewonnen bij Eintracht Frankfurt. De trefzekere Wout Weghorst zette zijn ploeg op het goede spoor.

Scorende Weghorst stapt als winnaar uit Nederlandse spitsenstrijd
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
0 - 2
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Het duel tussen Frankfurt en Wolfsburg stond voor de Nederlandse voetballiefhebber in het teken van de spitsenstrijd tussen Bas Dost en Weghorst. Laatstgenoemde speelde dinsdag als invaller tegen Estland nog zijn vierde interland voor Oranje, terwijl Dost al in april vorig jaar liet weten dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor het nationale elftal. Onlangs benadrukte de Plattfuss-Bomber nog dat hij niet van plan is om daarop terug te komen.

Voor Dost betekende het duel met Wolfsburg een weerzien met zijn oude club. Hij stond niet alleen tegenover Weghorst, maar ook tegenover Jeffrey Bruma, die opnieuw mocht starten in het centrum van de defensie. Wolfsburg kwam in de negentiende minuut op voorsprong, toen Weghorst een schot van Maximilian Arnold binnenkopte. Voor de spits was het zijn zesde competitiedoelpunt van dit seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dost staat op de helft van dit aantal (drie Bundesliga-goals) en bleef daarop steken, omdat zijn treffer kort na rust werd afgekeurd vanwege buitenspel. Frankfurt stond op dit moment al met een man meer op het veld, want Wolfsburg-verdediger Marcel Tisserand had in de slotfase van de eerste helft al zijn tweede gele kaart gekregen. Met elf tegen tien werd het doel van Wolfsburg in de tweede helft belegerd.

Frankfurt verzuimde om de trekker over te halen en zag de achterstand door een individuele fout groeien. Doelman Felix Wiedwald leverde de bal met een mislukte pass zomaar in bij João Victor en de Braziliaan strafte deze ketser genadeloos af. Frankfurt slaagde er door uitstekend keeperswerk van Koen Casteels niet om in de wedstrijd weer spannend te maken en leed zo zijn eerste thuisnederlaag van dit Bundesliga-seizoen. De enige ploeg die nog geen thuiswedstrijd heeft verloren in dit seizoen in de Duitse competitie is nu Borussia Dortmund.

Podcast over Weghorst en Dost: 'Weghorst steeds meer in de buurt van Lewandowski'
Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
1899 Hoffenheim
34
15
7
12
53-53
0
52
7
VfL Wolfsburg
34
13
10
11
48-46
+2
49
8
SC Freiburg
34
13
9
12
48-47
+1
48
9
Eintracht Frankfurt
34
13
6
15
59-60
-1
45
10
Hertha BSC
34
11
8
15
48-59
-11
41
11
Union Berlin
34
12
5
17
41-58
-17
41
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.