Flick laat Bayern weer swingen, frustrerende middag voor Bosz

Bayern München heeft zaterdag ook de derde wedstrijd onder interim-trainer Hansi Flick gewonnen. Der Rekordmeister was veel te sterk voor Fortuna Düsseldorf. Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz liet na om aan te haken bij de subtop van de Bundesliga.

Fortuna Düsseldorf
0 - 4
Bayern München

Tijdens de interlandperiode sprak de clubleiding van Bayern vertrouwen uit in Flick, die na het ontslag van Niko Kovac als interim-trainer aan de slag ging. De voormalig assistent blijft in ieder geval tot de winterstop aan en wellicht ook daarna. In zijn derde wedstrijd op de bank overtuigde Bayern opnieuw. Na de zeges op Olympiakos (2-0) en Borussia Dortmund (4-0) moest nu Fortuna Düsseldorf eraan geloven.

Na een helft was de spanning eigenlijk al verdwenen. Benjamin Pavard opende al na elf minuten de score. Uit een kort genomen hoekschop van Thomas Müller gaf Joshua Kimmich de bal voor en met een bekeken tikje schoof de Fransman raak in de verre hoek. De tweede treffer was meer een cadeautje van Düsseldorf-doelman Zack Steffen, die de bal zomaar inleverde en Corentin Tolisso in staat stelde om op aangeven van Serge Gnabry te scoren. Gnabry tekende even later zelf voor 0-3 nadat Müller een pass van Pavard had teruggelegd. De scheidsrechter keek de beelden nog terug vanwege vermeend hands, maar keurde de treffer wel goed.

Zo ging Bayern zonder veel druk de tweede helft in, op zoek naar nog meer goals. Robert Lewandowski schoot op aangeven van Pavard naast en stuitte later met een kopbal op Steffen. De Poolse goalgetter gaf vervolgens wel een assist. Nadat hij de bal in een counter had meegekregen van Philippe Coutinho gaf hij voor op Müller, die de bal er niet in kreeg, maar wel Coutinho bereikte. De Braziliaan stond vlak voor de doellijn om binnen te tikken voor 0-4. Daarmee was de derde zege onder Flick helemaal een feit. Bayern nadert de koppositie daardoor op één punt. Voor Lewandowski betekende het wel dat hij voor het eerst dit seizoen niet tot scoren kwam in een competitie- of Champions League-wedstrijd.

Bayer Leverkusen
1 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Peter Bosz trof met Bayer Leverkusen een van de verrassingen van de Bundesliga: Freiburg, dat eigenlijk op de plek staat waar Leverkusen op aast. De kleine club nestelde zich namelijk in de topvier, wat aan het einde van de rit een Champions League-ticket tot gevolg heeft. De start van Leverkusen was allesbehalve goed, want al na vijf minuten stond het 0-1. Lucas Holer werd bij een hoekschop van Christian Günter helemaal vrijgelaten en opende met zijn hoofd de score in de BayArena. Precies zoals Freiburg hoopte stond het al vroeg op voorsprong.

Leverkusen, waar Daley Sinkgraven opnieuw ontbrak wegens een blessure, ging in de achtervolging en domineerde op eigen veld. Het duurde alleen even voordat er grote kansen volgden. Na krap een half uur dwong Moussa Diaby de Nederlandse keeper Mark Flekken tot een redding. Even later had de aanvaller van Leverkusen meer succes. Diaby kreeg de ruimte en haalde van buiten het zestienmetergebied uit. Zijn lage schot belandde in de rechterhoek achter Flekken: 1-1. Leverkusen wilde daarna meer, maar kreeg het niet. Ondanks kansen voor Kevin Vollard en Diaby bleef het bij een gelijkspel, mede dankzij doelman Flekken. De Nederlander verving Alexander Schwolow, die eerder geblesseerd raakte.

Union Berlin
2 - 0
Borussia Mönchengladbach

De koploper van de Bundesliga kreeg een flinke dreun te verwerken in Berlijn, waar het gepromoveerde 1. FC Union Berlin op eigen veld won. Borussia Mönchengladbach stond na elf duels verrassend bovenaan en zou dat ook blijven, gezien de voorsprong van vier punten op Bayern en Freiburg. De defensie van de bezoekers maakte bij de openingstreffer van Anthony Ujah geen beste indruk. Marcus Ingvartsen gaf voor vanaf de linkerkant en Ujah werd helemaal vrijgelaten om koppend voor 1-0 te zorgen. Gladbach creëerde vervolgens niet veel. Een kans voor Alassane Pléa was het grootste wapenfeit. Union sloeg in de slotfase voor een tweede keer toe via Julian Ryerson: 2-0.

Werder Bremen
1 - 2
Schalke 04
Schalke 04

Bij Schalke 04 gaat het dit seizoen een stuk beter dan vorig jaar, toen de club uit Gelsenkirchen op de veertiende plek eindigde. Werder Bremen draait juist niet meer zo goed; de laatste zege dateerde van 14 september bij Union Berlin (1-2). Tegen Schalke werd het er niet beter op, want Amine Harit scoorde vlak voor rust voor de bezoekers en Benito Raman, die bij de 0-1 de assist gaf, tekende na rust voor de tweede goal van de middag. Yuya Osako deed in de slotfase nog wel iets terug voor de ploeg van middenvelder Davy Klaassen, maar dat was niet genoeg voor Werder.