Scorende Vormer houdt Anderlecht van titel af

Het titelfeest van Anderlecht kan nog niet beginnen. De Belgische topploeg had zondag een overwinning nodig tegen Club Brugge, maar Ruud Vormer stak daar een stokje voor. Samen met Stefano Denswil en Lex Immers, die vlak voor tijd inviel, hield Vormer de koploper op 1-1.

Er stond veel druk op de wedstrijd tussen de nummer één en twee van België, maar koploper Anderlecht ging daar goed mee om. De uitploeg kwam binnen tien minuten op voorsprong, nadat Sofiane Hanni een vrije trap slim nam. De international van Algerije plaatste de bal onder de muur door, doelman Ethan Horvath was hierdoor kansloos. Anderlecht hield de wedstrijd vervolgens onder controle, maar rekende buiten de traptechniek van Vormer.

Na ruim een half uur mocht Vormer aanleggen voor een vrije trap op de rand van de zestien en met een perfecte trap vond de voormalig speler van Feyenoord de linkerkruising: 1-1. Gesterkt door de gelijkmaker ging Club Brugge in de tweede helft op zoek naar de eerste voorsprong van de avond en via Dorin Rotariu en Hans Vanaken kwam de ploeg dichtbij. Beiden schoten echter in kansrijke positie over.

Vormer, die samen met Stefano Denswil de hele wedstrijd speelde, hield Anderlecht-sterkhouder Youri Tielemans lang in bedwang. In de 65ste minuut kreeg de talentvolle Belg toch zijn kans. Nadat Björn Engels Frank Acheampong neerlegde in de zestien mocht Tielemans aanleggen vanaf elf meter, maar hij schoot slecht in en zag zijn inzet gekeerd worden. Vanwege een vuurwerkincident, er ontplofte een projectiel dicht bij de vijfde official, werd het duel even stilgelegd.

De korte pauze deed de wedstrijd geen goed, alhoewel duidelijk te zien was dat er twee uitstekend voetballende ploegen tegenover elkaar stonden. Gescoord werd er echter niet meer in de slotfase, waardoor Club Brugge het titelfeest van Anderlecht uitstelt. Met nog twee wedstrijden te gaan in de kampioenspoule is het verschil tussen Anderlecht en Club Brugge vier punten. Dit betekent dat de koploper 18 mei tegen Sporting Charleroi voor de 34ste keer kampioen van België kan worden.