Scorende keeper bezorgt Gattuso dramatisch debuut als Milan-trainer

Gennaro Gattuso is zijn job als hoofdtrainer van AC Milan begonnen met een blamage. De Milanezen speelden met 2-2 gelijk tegen Benevento.

Afgelopen maandag zette AC Milan trainer Vincenzo Montella op straat wegens tegenvallende resultaten. De Italiaan kon de verwachtingen die gekoppeld werden aan de enorme transferuitgaven niet waarmaken en dus koos de clubleiding voor Gattuso, die het bij de beloften goed deed.

In zijn eerste duel als hoofdtrainer van Milan koos Gattuso voor een 3-4-3 formatie met Nikola Kalinic als centrumspits. Na 38 minuten kon Rino voor het eerst juichen. Giacomo Bonaventura reageerde alert na onhandig ingrijpen van Benvento-doelman Alberto Brignoli en scoorde met een duikkopbal uit de rebound: 0-1.

Heel overtuigend was het spel van Milan niet en vijf minuten na rust profiteerde de thuisploeg daarvan. Gianluigi Donnarumma redde knap op een harde volley, maar George Puscas kon vervolgens eenvoudig scoren: 1-1. Het was pas het zevende doelpunt dit seizoen van de promovendus, die zich manifesteert als het lachertje van Europa.

Zeven minuten na de gelijkmaker stelde Milan alweer orde op zaken. De opvallend vrijstaande Kalinic kopte een voorzet van Bonaventura tegen de touwen. Alessio Romagnoli zorgde met zijn tweede gele kaart een kwartier voor tijd voor samengeknepen billen bij Gattuso en consorten en dat bleek terecht.

In de vijfde minuut van de extra tijd kreeg Benevento namelijk een vrije trap, waarbij keeper Brignoli zich voorin meldde. De 26-jarige doelman kopte vervolgens de 2-2 binnen (zie video onder). Hij bezorgde Benevento in het vijftiende competitieduel daarmee pas het eerste punt van dit Serie A-seizoen en Gattuso een dramatisch debuut.