Benevento, historisch lachertje van Europa

Reacties

Er blijft Benevento dit seizoen maar weinig bespaard. Juist op het moment dat de Italiaanse hekkensluiter op weg leek naar het eerste punt ooit in de Serie A, volgde een nieuwe mokerslag. Door de dertiende competitienederlaag op rij schreef de promovendus een allesbehalve vleiend record op zijn naam.

Benevento, historisch lachertje van Europa

Door de eerste goal van voormalig Heracles Almelo-spits Samuel Armenteros in dienst van Benevento leek het thuisduel met Sassuolo in 1-1 te eindigen. Maar opnieuw sloeg het noodlot toe. In de 94ste minuut maakte Federico Peluso de 1-2 en liet hij de spelers van Benevento verslagen achter.

Daardoor is de ploeg uit het stadje ten noordoosten van Napels nog altijd puntloos hekkensluiter. Inmiddels is Benevento ook bezitter van een negatief record. In de vijf grote competities was er tot zondag nog nooit een ploeg geweest die de eerste dertien optredens in een nederlaag zag eindigen.

In Engeland bleef Manchester United in het seizoen 1930/31 de eerste twaalf duels zonder punt en in 2009 herhaalde Grenoble dat kunststukje in de Ligue 1. Benevento was al Italiaans recordhouder sinds speelronde 9 (zie artikel hieronder).

De vraag is hoe lang de nederlagenreeks nog gaat duren. Benevento, dat zes punten achter staat op Hellas Verona, treft in de komende twee duels Atalanta Bergamo (uit) en AC Milan (thuis).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.