Scorende Kaká treurt: 'CL zonder Milan ondenkbaar'

Reacties

Kaká deed woensdagavond vervlogen tijden herleven door tegen Lazio (1-1) zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree bij AC Milan te maken. De Braziliaan baalt er evenwel van dat zijn treffer niet voldoende was voor een broodnodige overwinning.

Scorende Kaká treurt: 'CL zonder Milan ondenkbaar'

Milan zette met het gelijkspel een tegenvallende reeks voort. Slechts een van zijn laatste zes wedstrijden werd gewonnen, waardoor het doel - kwalificatie voor de Champions League - in het gedrang komt. 'Ik ben teleurgesteld over het resultaat van de wedstrijd. Mijn doelpunt had van veel groter belang kunnen zijn', aldus Kaká, die Lazio langszij zag komen door een doelpunt van Mickaël Ciani.

Na de wedstrijd tegen Lazio is het gat met de derde plaats - die recht geeft op deelname aan de voorrondes van het toernooi - gegroeid tot dertien punten. Kaká wil er niet aan denken dat zijn werkgever volgend seizoen op het hoogste Europese podium ontbreekt. 'Ik kan me geen Champions League zonder Milan voorstellen. Maar er is nog genoeg tijd om de achterstand in te lopen.' In 2008 ontbraken de Rossoneri voor het laatst in het toernooi.

Trainer Massimiliano Allegri erkende na de wedstrijd dat kwalificatie voor de Champions League een erg lastig verhaal lijkt te worden. 'We zijn ver van de derde plaats verwijderd, maar we mogen de moed niet opgeven. Als we de komende weken zo blijven voetballen als tegen Lazio, weet ik zeker dat de zeges vanzelf komen.'

Milan wacht zaterdag een thuisduel met het als zesde geklasseerde Fiorentina, dat woensdag met 2-1 van Napoli verloor.

Wat vinden jullie van AC Milan: topclub in verval? Of juist op de weg terug?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.