AC Milan lijdt beschamende verliespartij tegen jeugdelftal

Enkele dagen na de blamerende 3-0 oefennederlaag tegen het Franse Caen is AC Milan opnieuw op gênante wijze afgeschminkt. In een duel met een jeugdteam ging het elftal van trainer Massimiliano Allegri met 1-0 onderuit.

AC Milan lijdt beschamende verliespartij tegen jeugdelftal

Op trainingscomplex Milanello had Allegri een oefenwedstrijd georganiseerd tegen het hoogste jeugdelftal van Milan, dat getraind wordt door Filippo Inzaghi.  Allegri dacht dat zijn aangeslagen ploeg in dat duel aan het zelfvertrouwen kon werken, maar kwam bedrogen uit. De jeugdploeg van Inzaghi won namelijk met 1-0. Yusupha Yaffa (16) maakte in de tweede helft, die na twintig minuten werd beëindigd, het enige doelpunt.

In het elftal van Allegri deden niet de minste namen mee. De bijna weer topfitte Kaká speelde een halve wedstrijd, evenals Nigel de Jong. Daarnaast waren ook Andrea Poli, Alberto Nocerino, Matias Silvestre, Valter Birsa en Robinho van de partij in Allegri's formatie. De internationals die dinsdag nog in actie kwamen namens hun land kregen rust.

De oefennederlagen van Milan bevestigen de zeer zwakke seizoenstart die de club doormaakt. De Rossoneri staan met acht punten uit zeven confrontaties twaalfde in de Serie A. Zaterdagavond 20.45 uur speelt Milan in San Siro tegen Udinese.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen