Scorende Fer kan met dolend Swansea opmars Everton niet stoppen

Reacties

Everton heeft zijn reeks zonder nederlaag onder Sam Allardyce voortgezet met een zege op Swansea City. Ondanks een goal van Leroy Fer ging de hekkensluiter van de Premier League maandagavond met 3-1 onderuit op Goodison Park.

Scorende Fer kan met dolend Swansea opmars Everton niet stoppen

Slechts een paar weken geleden nog bevonden Everton en Swansea zich in vergelijkbare posities. Waar de problemen bij de ploeg uit Wales in de laatste periode bijna alleen maar zijn toegenomen, heeft Everton de weg omhoog gevonden sinds de komst van Allardyce. Onder de definitieve opvolger van Ronald Koeman – David Unsworth kon als interim-manager niet voor de grote ommekeer zorgen – hebben The Toffees afstand genomen van degradatiekandidaten als Swansea en het kwaliteitsverschil werd in Liverpool ook duidelijk.

Na vijf uitnederlagen op rij kreeg Swansea in de eerste helft nog een flinke dosis vertrouwen door de openingsgoal van Fer. De Nederlander kwam vrij bij een corner van Tom Carroll en klopte doelman Jordan Pickford door de bal laag binnen te tikken. Nog voor rust ging het echter weer mis bij de bezoekers, waar Mike van der Hoorn op de bank zat en Luciano Narsingh net als Fer een basisplaats had. Roque Mesa werkte Aaron Lennon naar de grond en de bal ging op de stip. Wayne Rooney miste voor de tiende keer in zijn carrière vanaf elf meter in de Premier League (22 keer raak op het moment van zijn eerste strafschop tegen Swansea), maar in de rebound maakte Dominic Calvert-Lewin de 1-1.

Davy Klaassen zag vanaf de tribune hoe Everton na rust op zoek ging naar meer en het was een andere zomeraankoop die voor de bevrijdende treffer zorgde. Na een stroeve start is recordaankoop Gylfi Sigurdsson, die voor ruim 49 miljoen euro werd overgenomen van Swansea, de laatste weken eindelijk beter gaan spelen en hij toonde zijn klasse tegen zijn oude club. De IJslander kwam vanaf links naar binnen en draaide de bal vanaf ruim twintig meter in de verre hoek: 2-1.

Het laatste beetje hoop van Swansea op een punt of meer werd door Rooney in de 73ste minuut weggenomen. Na een overtreding op Jonjoe Kenny was de captain bij zijn tweede poging van de avond wel trefzeker met een strafschop. Daar bleef het bij voor Everton, dat na de derde overwinning in de laatste vier competitiewedstrijden negende staat in de Premier League. De problemen bij Swansea blijven groot. Met twaalf punten uit achttien wedstrijden staat de ploeg van Paul Clement twintigste, met een marge van vier punten ten opzichte van de veilige zeventiende plaats die in handen is van Stoke City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.