Tribuneklant Klaassen met Allardyce in gesprek over toekomst bij Everton

Reacties

Het avontuur van Davy Klaassen bij Everton is vooralsnog een grote teleurstelling. Manager Sam Allardyce wil binnenkort van de Nederlander horen of hij wil blijven vechten voor zijn kans op Goodison Park, of dat hij in januari liever bij een andere club verder gaat.

Tribuneklant Klaassen met Allardyce in gesprek over toekomst bij Everton

Klaassen maakte in de afgelopen transferzomer voor 27 miljoen euro de overstap van Ajax naar Everton, maar heeft bij zijn nieuwe club nog weinig kunnen laten zien. Ronald Koeman (de coach die Klaassen naar Engeland haalde) is inmiddels ontslagen en zijn opvolger, Allardyce, heeft Klaassen alleen nog in een onbelangrijk Europa League-duel laten meedoen.

Koeman werd in de voorlaatste week van oktober ontslagen bij Everton en sindsdien heeft Klaassen geen enkele keer meer bij de wedstrijdselectie gezeten voor een competitieduel. Zowel interim-trainer David Unsworth als Allardyce had Klaassen (nog) niet nodig in de Premier League. De positie van de voormalig Ajax-aanvoerder lijkt uitzichtloos en mogelijk komt er al snel een einde aan de samenwerking. Allardyce gaat met al zijn selectiespelers in gesprek, met de vraag of zij ook na januari nog bij Everton willen zijn, of niet.

Sam Allardyce kiest voorlopig voor andere opties op zijn middenveld.
Sam Allardyce kiest voorlopig voor andere opties op zijn middenveld.

Allardyce hoopt in de aankomende transferperiode in ieder geval een scorende spits aan zijn groep te kunnen toevoegen, maar op het moment zitten er al 31 spelers in de selectie van Everton. Allardyce gaat met al deze spelers om tafel zitten. 'Als iedere speler eerlijk genoeg is, vertelt hij mij in een persoonlijk gesprek of hij wil blijven of niet. Het kan ook zijn dat iemand wat langer wil wachten om te kijken hoe het gaat tot januari, dat zal ik accepteren', zegt de manager in The Guardian.

'Maar ik wil hier niemand hebben die hier niet wil zijn', benadrukt Allardyce. 'Wellicht zijn er spelers die willen vertrekken omdat het hier niet werkt, of omdat zij zich niet goed hebben kunnen aanpassen. Maar tot het moment dat iemand dit bij mij heeft aangegeven, krijgen al mijn spelers een eerlijke kans. Ik wil dat de spelers mij laten zien dat ik niet absoluut een nieuwe voetballer moet halen in januari en dat we in orde zijn voor dit seizoen. De moeilijkste periode om spelers te kopen, en ook de duurste periode, is immers januari.'

Klaassen speelde tot dusver pas vier competitiewedstrijden voor Everton, zoals gezegd allemaal onder Koeman. De laatste keer dat hij in de Premier League mocht meedoen was op 23 september, thuis tegen AFC Bournemouth. Tijdens de laatste zeven competitiewedstrijden van Everton zat Klaassen niet bij de selectie, terwijl hij in de drie competitieduels hiervoor al niet van de bank af kwam. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.