Scorende Dest helpt Koeman en geplaagd Barça aan héérlijke avond

Reacties

Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft dinsdag een heerlijke avond beleefd. Mede dankzij een goal van Sergiño Dest wonnen de geplaagde Catalanen in Groep G van de Champions League simpel bij Dinamo Kiev, waardoor het ticket voor de achtste finale binnen is. Tegelijkertijd plaatste ook Juventus zich voor de volgende ronde.

Scorende Dest helpt Koeman en geplaagd Barça aan héérlijke avond
© Pro Shots
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Het geplaagde Barcelona (dat dertiende staat in La Liga) trad in Kiev aan zonder enkele kopstukken. Zo koos Koeman ervoor om Lionel Messi en Frenkie de Jong niet eens mee te nemen naar Oekraïne, eenmaal gearriveerd in Kiev zette hij ook nog eens Ousmane Dembélé, Jordi Alba en Antoine Griezmann op de bank. Tel daarbij op dat Ansu Fati, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Ronald Araujo ontbraken door blessures, en je komt tot de conclusie dat er een behoorlijk uitgekleed Barça aan de aftrap verscheen.

Dat experimentele elftal (waar Dest deel van uitmaakte) kon zeker voor rust maar nauwelijks overtuigen. Koeman gaf centraal achterin de 21-jarige debutant Óscar Mingueza de kans, terwijl ook Carles Aleña, Pedri en Trincão mochten opdraven. Maar met die jongelingen binnen de lijnen wisten de Catalanen voor rust nauwelijks iets af te dwingen.

Scorende Dest
Pas ná rust begon het te lopen. Het startschot voor een uiteindelijk ideale avond voor Koeman werd gegeven door de opstomende Dest, die de bal meekreeg van spits Martin Braithwaite en koeltjes afrondde in de verre hoek: 0-1. Het was voor de van Ajax overgekomen rechtsback zijn eerste goal in dienst van Barcelona. Namens de Amsterdammers maakte hij eerder twee officiële goals, die vielen allebei in de met 2-4 gewonnen bekerwedstrijd bij Telstar, iets minder dan een jaar geleden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na die openingsgoal liep Barça weg bij de thuisclub, die behoorlijk was aangeslagen door de 0-1. Vijf minuten na de goal van Dest was het wederom raak, toen Braithwaite een door Mingueza doorgekopte corner bij de tweede paal binnentikte. De Deen maakte in de zeventigste minuut zijn tweede van de avond (en zijn derde in dienst van Barça) door een penalty te benutten. Het had daarna nog mooier kunnen worden voor Dest, maar na een uitstekende voorzet van zijn voet schoot invaller Riqui Puig de bal hoog over. De Amerikaans international zelf schoot de bal in de slotfase nog over, voordat Griezmann de eindstand bepaalde,

Door die 0-4 heeft Koeman na alle ellende van de afgelopen tijd eindelijk weer eens een flinke opsteker weten te noteren. Hij heeft zich met Barcelona geplaatst voor de achtste finale, op een avond waarop zijn ploeg eindelijk weer eens de nul hield en zelf vier keer scoorde. Daarnaast heeft hij zoals gezegd enkele beoogde basisspelers rust kunnen geven en drie spelers hun debuut laten maken. Naast Mingueza deden namelijk ook Konrad De la Fuente en Matheus Fernandes voor het eerst mee.

Juventus
Juventus
2 - 1
Ferencváros
Ferencváros

Het duel met Ferencváros was vanuit Juventus-oogpunt al historisch voordat er überhaupt was afgetrapt. Het was namelijk voor het eerst in de 123-jarige clubgeschiedenis (en dus voor het eerst in 4.371 wedstrijden) dat er onder de lat en in de defensie bij De Oude Dame geen enkele Italiaan speelde. Die defensie (bestaande uit een Pool, een Colombiaan, een Nederlander en twee Brazilianen) werd in eigen huis vervolgens al vroeg geklopt.

Nadat De Ligt rond de middellijn een kopduel verloor, gingen de bezoekers ervandoor. De voorzet van Tokmac Nguen was vervolgens afgemeten, het binnentikken van spits Myrto Uzini uitstekend: 0-1. Cristiano Ronaldo leek daarna de gelijkmaker binnen te schieten, maar hij werd (terecht) teruggefloten wegens buitenspel. Kort daarna was het wel raak voor de Portugees, die de bal met links hard binnenschoot.

Juve ging na rust uiteraard op jacht naar de gelijkmaker en was daar ook een paar keer dichtbij, maar gescoord werd er lange tijd niet. Tot de dying seconds, toen invaller Álvaro Morata alsnog de winnende 2-1 kopte. Zodoende is Juve door naar de achtste finale, net als Barcelona.

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
'De Ligt is sneller dan wij denken de aanvoerder van Juventus'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.