Schuurs zegt geïnteresseerde clubs af: 'Ben nog niet klaar hier'

Reacties

Met 27 competitiewedstrijden kwam Perr Schuurs afgelopen seizoen weer een beetje in de buurt van de minuten die hij maakte als jongeling in dienst van Fortuna Sittard. Het leverde hem een plek in de EK-selectie van Jong Oranje op, waar hij zichzelf in de kijker heeft gespeeld. Aan een vertrek denkt Schuurs echter niet.

Schuurs zegt geïnteresseerde clubs af: 'Ben nog niet klaar hier'
© Pro Shots

Ajax nam Schuurs in 2018 over van Fortuna Sittard en na een vol seizoen rijpen bij de beloften werd de centrumverdediger meer en meer ingezet door trainer Erik ten Hag. Dat ging lang niet altijd vlekkeloos, maar Schuurs blijft er nuchter onder. 'Ik ben nog jong en als jonge speler heb je ups en downs', vertelt hij bij Ajax TV.

'Dat heb ik ook afgelopen seizoen gehad', kijkt de 21-jarige Schuurs terug op zijn seizoen. 'Veel leermomenten, maar ook veel goede wedstrijden. Je moet er een lijn in vinden om het steeds constanter te maken. Iedereen maakt zoiets mee in de ontwikkeling, daar moet je goed mee kunnen omgaan.' Schuurs kwam dus tot 27 duels in de Eredivisie vorig seizoen en had een basisplek in de zes Champions League-wedstrijden die Ajax afwerkte. Hij heeft in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2025.

Waar diverse teamgenoten zich opmaakten voor het EK met het Nederlands elftal, werd Schuurs geselecteerd voor Jong Oranje. Ook dat elftal nam deel aan het EK. Met Schuurs als basisspeler werd de halve finale gehaald, in de halve eindstrijd maakte de Limburger de enige Nederlandse treffer. 'Na het EK hebben een aantal clubs zich gemeld', verklapte Schuurs. 'Natuurlijk is het mooi en een compliment als bepaalde clubs zich melden, maar ik ben hier nog niet klaar en ik wil me hier nog goed doorontwikkelen', sluit de verdediger een vertrek uit. Onder andere Napoli werd genoemd als geïnteresseerde club.

Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.