Schreuder voor onbepaalde tijd in dienst van FC Twente

FC Twente en interim-trainer Alfred Schreuder zijn zo goed als rond over een nieuw contract voor onbepaalde tijd. De bestaande verbintenis van de veertigjarige oefenmeester liep nog een jaar door.

Schreuder voor onbepaalde tijd in dienst van FC Twente

Voorzitter Joop Munsterman heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in de oud-prof de Twente-trainer van de toekomst zag. Met het contract voor onbepaalde tijd wordt dat nu geconcretiseerd.

Schreuder (foto) was sinds eind februari de vervanger van de opgestapte Steve McClaren. Omdat hij nog niet beschikt over het diploma Coach Betaald Voetbal werd hij terzijde gestaan door hoofd opleiding Michel Jansen. Het liefst gaat Twente met die constructie ook het komende seizoen in.

De club hoopt op korte termijn groen licht daarvoor te krijgen van de KNVB. 'Zo niet dan zetten we er een andere trainer neer en krijgt Alfred over een jaar de eindverantwoordelijkheid', aldus Munsterman. Schreuder is inmiddels begonnen aan de cursus Coach Betaald Voetbal, die hem over een jaar de vereiste papieren moet opleveren.

Om de continuïteit op het technische vlak te waarborgen kunnen ook Kees van Wonderen en Cees Lok voor onbepaalde tijd bijtekenen. Van Wonderen fungeerde eerder tussen 2008 en 2010 al als assistent-trainer bij FC Twente.

Na het vertrek van McClaren en het doorschuiven van Schreuder keerde hij in februari in die rol terug. De samenwerking is de oud-international dermate bevallen dat hij langer in Enschede wil blijven. Lok (46) is al vier jaar technisch manager bij FC Twente en stroomlijnde in die hoedanigheid onder meer de jeugdopleiding en het medische apparaat. (Peter Wekking)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen