Schreuder vertrouwt op Brobbey in jacht op doelpunten tegen Liverpool

Reacties

Alfred Schreuder kiest voor de verwachte namen in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool. De trainer van Ajax geeft Brian Brobbey opnieuw het vertrouwen op de spitspositie, waardoor Mohammed Kudus op de bank zit.

Schreuder vertrouwt op Brobbey in jacht op doelpunten tegen Liverpool
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Kudus kreeg een basisplaats als spits in de vorige vier Champions League-wedstrijden van Ajax en scoorde daarin drie keer. Inmiddels is hij echter voorbijgestreefd door Brobbey, die tegen zowel Excelsior (7-1 zege) als RKC Waalwijk (1-4 zege) in de basis begon én tweemaal tot scoren kwam.

Gezien zijn goede vorm ziet Schreuder geen reden om Brobbey uit de basis te halen. Ook de rest van het elftal blijft intact, waardoor Ajax voor de derde wedstrijd op rij met dezelfde spelers aantreedt. De van blessures teruggekeerde Devyne Rensch en Kenneth Taylor zitten dus op de bank.

Ajax staat voor een zware opdracht: de Amsterdammers moeten met minstens twee doelpunten verschil winnen van Liverpool om een serieuze kans te behouden op het bereiken van de volgende ronde. Anders is doorstroming naar de Europa League normaliter het hoogst haalbare.

Liverpool
Ook de opstelling van Liverpool is bekend. Nadat James Milner zaterdag tegen Nottingham Forest (1-0 nederlaag) aantrad als rechtsback, krijgt Trent Alexander-Arnold weer het vertrouwen tegen Ajax. Verder neemt ook aanvoerder Jordan Henderson weer plaats in het elftal en verschijnt Darwin Núñez na afwezigheid weer aan de aftrap. Voor Curtis Jones en Fábio Carvalho is daardoor geen plek meer in de basis. 

Opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Blind, Bassey; Álvarez, Berghuis, Klaassen; Bergwijn, Brobbey, Tadic

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Elliott, Fabinho, Henderson; Salah, Firmino, Núñez.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.