Schreuder haalt schouders op over kritiek op Tadic: 'Ik doe er niets mee'

Reacties

Ajax-trainer Alfred Schreuder is meer dan tevreden over de rol die Dusan Tadic nog altijd vervult bij de Amsterdammers. De Servische aanvoerder was zaterdagavond tegen SC Heerenveen goed voor drie assists.

Schreuder haalt schouders op over kritiek op Tadic: 'Ik doe er niets mee'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

In de voorbije weken kreeg Tadic geregeld kritiek, van onder anderen Wesley Sneijder en Kenneth Perez, maar Schreuder vindt de Serviër nog altijd van grote waarde voor Ajax. 'Ik hoor de verhalen, maar doe er niets mee. Het zijn vooral journalisten en presentatoren die hun mening geven en die pushen dat. Dusan speelt nu meer aan de rechterkant en dat was even wennen met Devyne (Rensch)', zei Schreuder op de persconferentie.

Tadic laat zich niet beïnvloeden door geluiden van buitenaf, merkt Schreuder. 'Dat interesseert hem niets. Hij laat anderen beter spelen en als je met hem het veld oploopt is dat toch prettig voor medespelers. Hij komt steeds beter in zijn ritme komt en Dusan is daar ook mee bezig, dat tekent zijn professionaliteit. Hij is continu bezig met Devyne en als Jorge Sánchez er dan in komt, gaat hij gelijk met hem bij het bord staan om te bespreken hoe ze samen moeten bewegen. Ik ken Dusan inmiddels tien jaar en weet hoe hij is. Hij legt de lat heel hoog en wil niet verslappen. Daley Blind en hij zijn daarin ook heel belangrijk voor het team.' 

Situatie Brobbey
Schreuder ging ook in op de situatie rond Brian Brobbey, die tegen Rangers FC zijn basisplaats moest afstaan aan Mohammed Kudus. Brobbey viel kort voor tijd in tegen de Schotten, maar liet daarin geen goede indruk achter op de trainer. 'We hebben daarover gesproken, over de manier waarop hij inviel. Hij baalt er natuurlijk van dat hij op zo'n mooie Champions League-avond niet speelt, dat begrijp ik, maar dit kan ik niet accepteren. We hebben elkaar nodig en zoiets past niet binnen het team. Als je ziet hoe hij er vandaag in komt, heel goed. Hij was erg dreigend', vertelde Schreuder, die Brobbey de 5-0 zag maken.

Brian Brobbey nadat hij als invaller de 5-0 voor zijn rekening neemt tegen SC Heerenveen.
© Pro Shots
Brian Brobbey nadat hij als invaller de 5-0 voor zijn rekening neemt tegen SC Heerenveen.

Op naar Liverpool
De trainer van Ajax keek in aanloop naar het Champions League-duel met Liverpool tevreden terug op de prestaties van zijn team in de voorbije dagen. 'We hebben de lijn van de thuiswedstrijd tegen Rangers doorgetrokken. Vooral de manier waarop we op het veld staan: de energie, het plezier dat we uitstralen en de honger om door te blijven gaan als we scoren.'

'We verwachtten een moeilijk begin tegen Heerenveen, zij hebben een goede organisatie staan. Als je dan vroeg scoort, is dat een behoorlijke tik. Die 2-0 eroverheen gaf een goed gevoel. We kwamen nog wel een paar keer in de problemen door counters, maar de tweede helft verliep volgens plan. Dan kan je ook nog doorwisselen. Op naar Liverpool, zou zeggen. Ik weet niet hoe zij er nu voor staan, maar ik denk niet dat het een groot nadeel is dat zij geen wedstrijd spelen dit weekend', besluit Schreuder. Liverpool komt niet in actie omdat alle Premier League-duels van dit weekend zijn uitgesteld vanwege de dood van de Britse koningin Elizabeth.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.