Brobbey eerlijk: 'Ik was wel een beetje gefrustreerd'

Reacties

Brian Brobbey baalt van zijn reserverol bij Ajax. De spits raakte zijn plek kwijt aan Mohammed Kudus, die ook tegen SC Heerenveen weer opviel met twee treffers.

Brobbey eerlijk: 'Ik was wel een beetje gefrustreerd'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Bij die tweede goal van Kudus stond Brobbey al klaar om in te vallen en dus besloot hij zijn concurrent in de spitspositie maar een staande ovatie te geven. 'Kudus is mijn maatje, dus ik ben natuurlijk blij voor hem. Hij heeft het fantastisch gedaan', reageerde Brobbey achteraf bij ESPN.

Daar werd Brobbey ook gevraagd naar de gesprekken met Schreuder over zijn reserverol. 'De trainer heeft aangegeven dat we een brede selectie hebben en dat hij gaat rouleren. Wat hij verder gezegd heeft is tussen mij en hem', zei Brobbey met een brede grijns.

'Als speler wil je natuurlijk graag spelen, maar als de trainer andere ideeën heeft, moet je dat respecteren', aldus Brobbey, die wel even moest slikken toen hij in aanloop naar het Champions League-duel met Rangers FC hoorde dat Kudus zou spelen op zijn plek. 'Ik was wel een beetje gefrustreerd, maar ik denk dat dat ook normaal is, want je wil natuurlijk spelen.'

Tegen Heerenveen liet Brobbey zich in ieder geval zien door te scoren bij zijn invalbeurt. 'Als ik erin kom moet ik gewoon gas geven. Dat deed ik, de keuze is aan de trainer.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.