Schreuder gestart bij Club Brugge: 'Zijn visie brengt nieuw elan met zich mee'

Reacties

Alfred Schreuder is begonnen aan zijn klus als hoofdtrainer van Club Brugge. De Nederlander stond dinsdag voor het eerst op het trainingsveld en zal woensdagmiddag voor het eerst op de bank zitten, tijdens een oefenduel met Karlsruher SC. De Belgische media kijken uit naar de vuurdoop.

Schreuder gestart bij Club Brugge: 'Zijn visie brengt nieuw elan met zich mee'
© Pro Shots

Schreuder werd maandag aangesteld als de opvolger van de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement en reisde direct af naar Spanje, waar Club Brugge zich in Marbella voorbereidt op de tweede seizoenshelft. Verschillende Belgische journalisten zijn de kampioen achterna gereisd en hoopten dinsdag voor het eerst met de nieuwe hoofdtrainer te kunnen praten. Schreuder werd door zijn werkgever echter nog weggehouden bij de media.

Bij zijn eerste trainingen stond Schreuder vooral te observeren, zo stellen onder meer Sporza en Het Nieuwsblad in hun verslag over de start van de oefenmeester. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Schreuder direct een goede indruk gemaakt op de spelersgroep. 'Zijn visie brengt een nieuw elan met zich mee', stelt de Belgische krant.

Schreuder sprak op het trainingsveld kort met landgenoot Ruud Vormer, die hoopt dat de trainerswissel een verandering in zijn situatie zal brengen. De middenvelder is nog altijd de aanvoerder van Club Brugge, maar moest dit seizoen in de belangrijke wedstrijden vaak op de bank beginnen. Onder Schreuder hoopt Vormer zijn plekje in de basiself terug te krijgen.

Woensdagmiddag speelt Club Brugge zijn eerste oefenwedstrijd onder leiding van Schreuder. Het Duitse Karlsruher SC is om 15.30 uur de tegenstander. Voor zaterdag staat er voor Club Brugge een oefenduel met Feyenoord op de rol: de Rotterdammers annuleerden hun trainingskamp in Spanje vanwege een aantal coronabesmettingen, maar hebben de intentie om voor het duel met Club Brugge toch nog het vliegtuig in te stappen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.