Schreuder en Tadic trekken pijnlijke conclusie na vroege CL-eliminatie

Reacties

Op de persconferentie trokken Alfred Schreuder en Dusan Tadic na een nieuwe domper in de Champions League een soortgelijke conclusie: Liverpool en Napoli zijn op dit moment simpelweg een maatje te groot voor dit Ajax.

Schreuder en Tadic trekken pijnlijke conclusie na vroege CL-eliminatie
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Niet voor het eerst dit Champions League-seizoen werd Ajax woensdagavond geklopt bij een hoekschop. Ditmaal was het Darwin Nuñez die de 0-2 binnenkopte uit een standaardsituatie. 'Zij hebben gewoon veel meer lengte', verklaarde Schreuder de Europese achilleshiel van Ajax. 'In de competitie hebben we geen tegengoals uit corners. In de Champions League wel. Deze gasten zijn ook een stuk groter. We krijgen vier corners tegen en ze zijn er bij twee á drie heel gevaarlijk.'

De belangrijkste conclusie volgde later. 'Dat we in een poule zitten met twee topploegen. Liverpool is tegen ons gewoon in vorm. Napoli is in topvorm. We zijn wel goed genoeg, we kunnen wel Champions League spelen, maar deze poule was gewoon te goed voor ons.

'Het is geen lekker gevoel. Maar onze groep was de moeilijkste groep', vulde aanvoerder Tadic aan. 'Er is geen ruimte voor excuses, maar we moeten eerlijk zijn dat Liverpool en Napoli topteams zijn. We hadden onze kansen, maar die hebben we niet gepakt. 

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.