Liverpool-kamp looft optreden Nuñez in de Johan Cruijff Arena

Reacties

Vanuit het Liverpool-front ging na afloop van de zege op Ajax de meeste lof uit naar Darwin Nuñez. De Uruguayaanse aanvaller was woensdagavond een plaaggeest voor de Amsterdamse defensie en verantwoordelijk voor de tweede Liverpool-treffer van de avond.

Liverpool-kamp looft optreden Nuñez in de Johan Cruijff Arena
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Niet alles ging van een leien dakje voor Nuñez en misschien was zijn prestatie daarom wel juist des te knapper. Kort nadat Mohamed Salah de openingstreffer had gemaakt, kreeg Nuñez een niet te missen kans die hij toch om zeep hielp. 'Darwin was heel boos op zichzelf in de rust voor het missen van die kans', openbaarde Andy Robertson bij BT Sport.

'Ik denk dat hij niks verstond van wat ik zei, maar ik vertelde hem dat ik een voorzet op zijn hoofd af zou leveren zodat hij zou kunnen scoren.' En zo geschiedde. Binnen vijf minuten na rust kopte Nuñez een hoekschop van Robertson via de binnenkant van de paal binnen voor de 0-2 die de wedstrijd vroeg in het slot gooide.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hadden een lastig eerste halfuur waar Ajax veel druk zette en wij met veel passie moesten verdedigen', blikte manager Jürgen Klopp terug op de overwinning van zijn team. 'We moesten ons systeem weer veranderen naar een diamantvorm. Dat deden we om Darwin niet continu op de flank te hebben.'

'Hij speelde een hele goede wedstrijd, beide kanten op', had Klopp nog speciale attentie voor de man die voor 75 miljoen euro overkwam van Benfica afgelopen zomer. 'Hij speelde met zijn hart vandaag en dat waardeer ik heel erg.'

Liverpool
Liverpool
1 - 2
Leeds United
Leeds United

Na de winstpartij in de Johan Cruijff Arena richt Liverpool zich op een thuiswedstrijd in de Premier League tegen Leeds United. In de Engelse competitie blijven The Reds wisselvallig presteren. Een week na een fraaie zege op Manchester City verloor Liverpool afgelopen weekend van hekkensluiter Nottingham Forest (1-0).

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.