Schreuder deels tevreden: 'Qua voetbal was het een groot verschil met zondag'

Reacties

Ajax kreeg woensdagavond een nieuwe tik te verwerken. Met een teleurstellende 2-2 tegen Vitesse verspeelden de Amsterdammers de kans om koploper te worden in de Eredivisie. Sterker nog, ook Feyenoord kan donderdag over Ajax heen. Trainer Alfred Schreuder had goede en minder goede dingen gezien.

Schreuder deels tevreden: 'Qua voetbal was het een groot verschil met zondag'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Vitesse
Vitesse

Positief beginnen: Ajax kreeg aanvallend een overdaad aan mogelijkheden om veel vaker te scoren, met onder meer vier ballen tegen paal of lat. Schreuder was daar ook tevreden over. 'Gek, als je zoveel kansen creëert dat het maar 2-2 wordt . Ze doen er alles aan, uiteindelijk gaan de ballen er heus wel een keer in. Je moet je daaraan vasthouden. Ik zie dat dit team volop in ontwikkeling is. Qua voetbal is het een groot verschil met zondag.'

Natuurlijk was ook Schreuder niet ontgaan dat het defensief erg kwetsbaar oogde bij de landskampioen. 'Bij de eerste goal verdedigen we heel knullig, de tweede vind ik zorgwekkend. Daar mag niemand vrij staan, en dat gebeurt wel en het is niet voor het eerst. Als we over links aanvallen moeten we de rechterkant sluiten, vind ik een simpele afspraak. Ik denk niet dat het bewust is, maar we moeten het snel oppakken. We hebben nu denk ik veertien tegengoals, dat moeten we beter doen. Dat moet lager', sprak hij bij ESPN.

Een groot deel van het publiek in de Johan Cruijff Arena maakte andermaal duidelijk dat het Schreuder liever per direct ziet vertrekken. Doet dat iets met de trainer? 'Ik maak me er geen zorgen over, het is niet aan mij. Ik loop al lang genoeg mee in de voetballerij en maak me daar geen zorgen over, ik heb het niet in de hand. Ik maak me druk over het team: ik vind dat ze een goede reactie hebben gegeven maar dat je niet wint is zeer teleurstellend', aldus Schreuder.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.